avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de incetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de incetare

Buna ziua,

Am si eu o intrebare catre Dumneavoastra.
Preavizul meu de 15 zile a expirat si contractul de munca mi-a fost inchis cu inceputul luni acestia..
Intrebarea mea este; Cind pot intra in posesia deciziei de incetare a locului de munca de la inchiderea CM?
Angajatorul refuza sa mi-o dea spunind ca trebuie sa astept 20-30 de zile .
Mai repede de atat nu pot intra in posesia deciziei de incetare..cineva mi zis ca trebuie sa mi-o dea in ziua cind se inchide contractul?

Va rog sa ma ajutati..

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:25, 5 Martie 2009
Va multumesc frumos pt. ajutor..
Si in cat timp pot intra in posesia acestor copii? Pt. ca mie-mi trebuiesc in cel mult o sapt pt a ma putea angaja in alta parte..
Oricum o sa ma interesez la ITM.
Va multumesc incodat
roska a scris:

Preavizul a fost de 15 zile...iar CIM mi se zice ca a fost incheiata pe baza de indisciplina pt. ca nu am fost cele 15 zile la munca.CIM mi-a fost incheiata cu data de 2 martie...si angajatorul nu m'a pus sa semnez nimic pana acum si refuza sa-mi dea si CIM copiea si nici decizia de incetare.

Luand in considerare ca o concediere din motive imputabile salariatului nu se poate emite fara o cercetare disciplinara iar o astfel de decizie se comunica salariatului in termen de 5 zile.

ART. 267 – Cercetarile disciplinare prealabile

(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nici o masura, cu exceptia celei prevazute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
ART. 268 – Aplicarea sanctiunii disciplinare; decizia de sanctionare

(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:

a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;

b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;

c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;

d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;

e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;

f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.

(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomindata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.

(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
adelaida_07, utilizator
Corect punctat de adelaida.
Puteti sa va adresati si in scris angajatorului si sa solicitati sa va comunice decizia de incetare a CIM. Totusi , daca data de incetare a CIM este 2 martie nu puteti invoca va angajatorul va refuza eliberarea decizie...este posibil ca ea inca sa nu fie inregistrata la ITM. Orice decizie trebuie inregistrata in termen de 5 zile la ITM .... deci pana pe data de 7 martie angajatorul ar trebui sa o inregistreze si apoi sa o comunice salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul de 15 zile roska roska Buna ziua, Mi-am dat si eu demisia de la un angajator cu data de 19 feb.2009 in care am mentionat ca nu pot efectua cele 15 zile preaviz si angajatorul tot ... (vezi toată discuția)
Cand se inregistreaza demisia? flo1982 flo1982 Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Demisie........ajutor!!! adriana_elena adriana_elena Buna ziua.Lucrez la un SRL dar eu nu am semnat nici un contract.Am fost la ITM sa vad daca este inregistrat iar cei de acolo mi-au zis ca este inregistrat.Deci ... (vezi toată discuția)