avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deranj de la un atelier mecanic situat la parterul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deranj de la un atelier mecanic situat la parterul blocului.

Mi-am cumparat recent un apartament de 2 camere la etajul 1 al unui bloc ce are la parter spatii comerciale din constructie. Ghinionul meu este ca sub dormitorul meu se afla un atelier de prelucrat rame pentru tablouri. Din cele 10 ore de program in circa 2-3 ore din atelierul respectiv se aud zgomote de batai de ciocan, precum si un ferestrau mecanic. Zgomotele respective sunt destul de deranjante in dormitorul meu si imi creaza disconfort. Am fost in doua randuri si am discutat cu patronul atelierului si i-am cerut gasirea unei solutii de reducere a zgomotului. La ultima intalnire mi-a replicat ca e spatiu comercial si nu am ce face. Mentionez ca destinatia initiala ( la constructia blocului) nu a fost de prestare lucrari mecanice.
Intrebarea mea este daca este legal ca la parterul respectivului bloc sa functioneze un atelier mecanic care sa aduca disconfort propietariilor blocului. Este posibil ca eu sa fiu singurul locatar care sa fiu afectat de zgomotele respective, intr-u-cat suprafata atelierului se intande doar sub dormitorul si bucataria mea. Unde ma pot adresa pentru remedierea cazului, pot face undeva plangere? Sunt sanse de izbanda sau voi fi nevoit sa vand apartamentul numai ptr a rezolva problema ?
Cel mai recent răspuns: ROYAL CONSULTING , Avocat 09:20, 6 Martie 2009
Puteti face plangere la Garda de mediu sau Agentia de mediu pentru depasirea nivelului de zgomot admis de lege, implicit puteti cere o testare a nivelului de zgomot (la dvs in apartament) cu specificatia orelor in care credeti dvs ca nivelul zgomotului este depasit. Cu acest rezultat apoi puteti merge oriunde: in instanta, la Primarie sau chiar la Mediu pentru retragerea autorizatiei de mediu (daca are, desi ar trebui)
Multumesc pentru raspuns. Dar ce fac, daca atunci cand vine Garda de Mediu pentru testarea nivelului de zgomot, cei din atelier nu au de lucru ? Am specificat ca din cele 10 ore de lucru, circa 2-3 ore fac zgomot, uneori cu mici intermitente.
Puteti face sesizare la OPC ( protectia consumatorului), la biroul de eliberari autorizatie functionare din cadrul primariei unde in fiecare an firma trebuie sa prezinte si din partea as acordul de functionare pentru reannoirea autorizatiei.
Asta intr-adevar este un risc. Dvs. precizati in plangere orele aproximative in care se face zgomot. Daca in acel interval in care se face testarea nivelului de zgomot chiar nu este zgomot, mai cereti o alta testare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face in cazul in care ai un vecin (firma) de bloc foarte zgomotos. care sunt pasii? care sunt cele mai bune solutii? Sorin.C Sorin.C Buna ziua. Sunt proprietar de apartament de bloc. Stau la et. 1, la parter, sub apartamentul meu fiind un Oficiu Postal. Zi de zi, de dimineata pana seara ... (vezi toată discuția)
Hota industriala montata pe peretele comun Doldrums Doldrums Buna ziua, Recent sub apartamentul meu s-a deschis, intr-un spatiu comercial, un restaurant. Acest restaurant are montata o hota industriala in tavan ... (vezi toată discuția)
Nivel zgomote si vibratii Raducu Florin Raducu Florin Numele meu este Raducu Florin, sunt din Brasov, 35 de ani si am o problema foarte mare datorita zgomotelor si vibratiilor produse de frigiderele si aparatele ... (vezi toată discuția)