Buna ziua.
Sunt proprietar de apartament de bloc.
Stau la et. 1, la parter, sub apartamentul meu fiind un Oficiu Postal.
Zi de zi, de dimineata pana seara ma tampesc efectiv de cap cu stapilele lor... e cumva, cum ai avea un vecin care cat e ziua de mare da cu un ciocan in masa. Stampilele alea ale lor, vechi, solide, din fier fiind similare cu un ciocan.
Blocul e vechi, izolatie fonica zero... deci va dati seama cum se aud stampilele alea toata ziua.
Sefa de aici e total dezinteresata sa rezolve problema... mi-a zis ca prin mare exceptie, in unle oficii s-au dat stampile moderne, mai silentioase (tip COLOP) dar aceasta fiind din cauciuc se duc repede in cazul lor si "conducerea" nu prea e de acord cu ele si se vede clar ca nu e interesata sa deranjeze "Bucurestiul" cu probleme mici din astea din provincie. Mi-a zis ca daca vreau, sa ii contactez eu cu astfel de chestiuni, ea nu are ce sa faca...
Eu cand am cumparat apartamentul si m-am mutat, ei erau deja aici.
Deci acordul le-a dat vechiul proprietar (deduc ca fiind Posta Romana nu functioneaza ilegal fara acordul vecinilor).
Ei ca si vecini, au in stanga si drepta alte firme (la parterul blocului fiind doar firme, asa a fost construit blocul de la inceput, cu spatii comerciale la parter) si doar sus apartament unde se locuieste - al meu).
Vreau sa va intreb daca exista cadrul legal ca sa-i oblig cumva sa-mi ceara iarasi acordul? Ca zau ca le-as da acordul numai sa rezolve cumva sa nu-mi mai ciocaneasca creierul toata ziua. Inteleg ca jos is staptii comerciale, deci nu vreau sa nu mai functioneze ei, ci doar sa rezolve problema zgomotelor.
Sau, daca nu, ce sa fac altceva? Ce ma sfatuiti?
Am scris la Bucuresti la sediul lor central (cum m-a indemanat trimitandu-ma la plimbare sefa de aici) o scrisoare cu confirmare de primire prin care le ziceam povestea ca deranjeaza, ca am rugamintea sa o rezolvam amiabil sau in caz contrar (va dau copy/paste din notificarea trimisa):
"- voi fi nevoit sa fac sesizare catre Politie, Primarie, Garda de mediu, Directia de sanatate publica.
- voi chema politia in perioada orelor de liniste intrucat in apartamentul nostru nu ai cum sa te odihnesti la amiaza de exemplu.
- va voi actiona in judecata si voi cere pe langa impunerea rezolvarii acestor probleme prin hotarare judecatoreasca si plata daune morale pentru perioda in care ne-ati creat si ne veti mai crea disconfort."
Mi-au raspun dupa vreo 2-3 luni ca au luat la cunostinta, isi cer scuze pt disconfort si ca vor rezolva problema cat mai curand posibil. A trecut un an de cand mi-au raspuns, bineinteles ca nu s-a intamplat nimic. Le-am trimis o alta notificare sa faca ceva asa cum au promis la care am atasat notificarea mea initiala si raspunsul lor si nici pana in ziua de azi nu au mai raspuns...
Nu stiu, vreau parerea dvs intrucat traind in Romania am sentimentul ca facand sesizari la Politie, Primarie, Garda de mediu, Directia de sanatate publica imi voi pierde timpul, nervii si sanatatea de pomana. Sau credeti ca sunt sanse se o rezolv?
Sau poate este o alta cale mai buna de care nu stiu...
Ideea e ca acu de cand cu pandemia lucrez foarte mult de acasa si nu am cum sa o tin tot asa cu ei. Hai sa zici cand esti plecat toata ziua la munca o mai lasi asa dar acuma chiar nu mai pot cu ei.
Trebuie sa o rezolv cumva legal sau daca nu sa schimb apartamentul sau poate chiar tara (daca ajungi sa schimbi apartamentul in astfel de situatii).
Ati facut demersuri pentru cale amiabila, fara rezolvare pana in prezent.
Puteti face sesizari scrise la politie, DSP, Agentia de mediu invocand Legea nr. 61/ 1991 art.2 pct. 25-27. Vor fi aplicate cel mult niste amenzi contraventionale si li se va cere sa antifoneze spatiul detinut.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei si sa cereti rezolvarea problemei cu zgomotul. Se va face o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii si in specializarea ctii. Costurile nu sunt modice.
O rezolvare mai rapida poate fi antifonarea planseului de catre dvs. si apoi sa cereti (tot prin instanta) recuperarea cheltuielilor prezentand facturi, chitante, etc. cu cheltuielile efectuate.
nicunicolae10
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In primul rand daca este spatiu comercial din constructie(cazul dvs.),nu este nevoie de accordul asociatiei de proprietari.Se aplica orele de liniste de la 23 pana la 07.Asta nu inseamna ca in celelalte ore sa dam muzica la maxim. Tind sa cred in proprtie de 99,99% ca trebuie sa schimbati apartamentul
Important este sa detineti probe indubitabile ca zgomtul produs depaseste pragul fonic admis
Pentru a dovedi valoarea decibelilor in apartamentul dv ,numai autoritatea pentru protectia mediului detine baza tehnica specializata sau firme private in domeniu
Notificati oficial administratorul spatiului cu obligatia asigurarii izolatiei fonice-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca deschideti actiune in instanta nu aveti nevoie de buletine de determinare noxe - zgomot si vibratii. Cereti instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare. Expertul va efectua aceste determinari de noxe.
Daca deschideti actiune in instanta nu aveti nevoie de buletine de determinare noxe - zgomot si vibratii. Cereti instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare. Expertul va efectua aceste determinari de noxe.
Expertiza tehnica judiciara este efectuata de catre cine si pe cheltuiala cui?