avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna ziua,

Detin ( prin mostenire)o parcela de pamant impreuna cu verisoara mea.
De cativa ani nu am mai vorbit cu ea. Am tot incercat s-o gasesc la telefon , dar se pare ca si-a schimbat numarul.
As vrea sa-mi vand partea mea (jumatate) din acest teren si nu stiu cum sa procedez in cazul in care nu dau de ea (e posibil sa fi si plecat din tara).
Va rog sa-mi spuneti si mie care ar fi demersurile pentru a-mi putea vinde partea mea de teren, in cazul in care nu dau de aceasta persoana.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:31, 29 Mai 2013
daca aveti cadastru si intabulare putetri vinde cota parte ideala insa greu veti gasi pe cineva care sa doreasca sa ramana in coproprietate cu verisoara.
Adresaţi-vă instanţei cu o cerere de partaj. Arătaţi că nu cunoaşteţi domiciliul coproprietarului şi cereţi citarea prin publicitate.

Solicitaţi fie atribuirea întregului teren (cu obligaţia de a plăti sultă coproprietarului) fie vînzarea acestuia şi împărţirea preţului.
Am uitat sa mentionez ca aceasta parcela este in extravilan,
Trebuie facuta intabulare si la aceasta?

Multumesc
Sigur ca da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru- plz help Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune zallyna zallyna Am cumparat un teren impreuna cu cineva in cota indiviza de 1/2 fiecare, cu contract la notar. Ce va trebui sa fac pentru a putea vinde partea mea, tinand ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)