avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj si CIM cu perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj si CIM cu perioada determinata

Buna ziua! As vrea sa stiu daca indemnizatia de somaj se pastreaza si in timpul derularii unui CIM pe o perioada determinata incheiat in timpul perioadei de somaj.Ce durata este permisa pentru un astfel de contract, daca se poate reveni la drepturile de somaj dupa finalizarea lui si in ce conditii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 5 Martie 2009
Daca in timp ce sunteti in somaj si primiti indemnizatie incheiati un CIM pe perioada determinata, se suspenda somajul si dupa incetarea CIM se reia somajul si primirea indemnizatiei avute la data suspendarii.
s.butnareanu a scris:

Buna ziua! As vrea sa stiu daca indemnizatia de somaj se pastreaza si in timpul derularii unui CIM pe o perioada determinata incheiat in timpul perioadei de somaj.Ce durata este permisa pentru un astfel de contract, daca se poate reveni la drepturile de somaj dupa finalizarea lui si in ce conditii.
Va multumesc!

La data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni, plata indemnizatiei de somaj se suspenda.

Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea liceului marianacioata marianacioata in perioada in care un absolvent de liceu primeste indemnizatia de somaj pe parcursul a 6 luni, poate avea un parte time de 2 ore, sau pierde indemnizatia? (vezi toată discuția)
Aveam dreptul sa beneficiez de indemnizatie de somaj dupa angajare? monicutza0608 monicutza0608 Buna ziua.Dupa absolvirea facultatii am depus dosar pt.somaj.In luna septembrie am intrat in somaj si in aceeasi luna am reusit sa ma angajez.O luna am primit ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia36 cornelia36 Buna ziua! Se poate relua indemnizatia de somaj dupa expirarea perioadei de proba dintr-un contract de munca cu perioada nedeterminata?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)