avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Va rog sa imi spuneti in cazul in care am statutul de angajata la o firma dar sunt si PFA (crestere albine),in momentul in care voi intra in concediu pentru crestere copil si voi beneficia de indemnizatie(ca efect al statutului de angajat)va trebui sa suspend activitatea PFA-ului??sau pot functiona in continuare ca PFA,tinand cont ca indemnizatia as primi-o ca urmare a faptului ca am contract individual de munca la o societate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:37, 29 Mai 2013
1. Puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, conecdiu de maternitate etc.).

2. Activitatea de PFA face parte din activitati independente iar veniturile din acaesta activitate sunt luate in calculul indemnizatiei pentru CCC.

3. Indemnizatia pentru CCC nu se poate cumula cu nici un venit care poate fi luat in calculul indemnizatiei pentru CCC.

4. Asadar trebuie sa intrerupeti activitatea de PFA pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC (chiar daca vi se suspenda contractul individual de munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, indemnizatie crestere copil potarnichegalbena potarnichegalbena buna seara, lucrez in cadrul unei societati cu fractiune de norma de 2 ore si prestez si servicii de resurse umane (pfa) si pt aceasta societate unde sunt ... (vezi toată discuția)
Care este cea mai buna forma de organizare pentru a primi indemnizatie de crestere a copilului? toadercristina toadercristina Buna ziua, Doresc sa imi deschid o frizerie si nu stiu care este cea mai buna forma de organizare SRL sau PFA.Ma intereseaza in mod special in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate somaj, pfa, concediu crestere a copilului vladut50 vladut50 Buna ziua! 1. Pentru a beneficia 24 de luni de indemnizatie de crestere a copilului este nevoie de 12 luni de venituri impozitate? Somajul intra in aceste 12 ... (vezi toată discuția)