avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Facturi platite dupa data scadentei
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Facturi platite dupa data scadentei

Buna tuturor,
As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a solicita pe cale legala (in instanta) penalitati pentru facturile platite dupa data scadentei, in conditiile in care nu am stipulat in contractul de colaborare penalitati de intarziere la plata.
Merci,
Iulian
Cel mai recent răspuns: iulian7974 , utilizator 17:09, 29 Mai 2013
da. acum a aparut si legea 72/2013, care ne obliga sa facturam dobanzi penalizatoare.
mi-ati putea spune si care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a actiona in instanta o companie care mi-a achitat facturile cu intarziere foarte mare? Penalitatile s-ar ridica la valoarea de ~ 400 Mio lei...
Notificare (trimisa prin executor judecatoresc sau prin avocat, cu confirmare de primirea si nota de inventar) apoi actiune in instanta.
dupa ce am citit legea 72/2013 am vazut ca aceasta se aplica doar pentru contractele intrate in vigoare dupa data publicarii acesteia, 2 aprilie 2013. Facturile la care ma refer sunt emise in 2011-2012. In aceste conditii ce lege se aplica?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
iulian7974, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda minima / maxima penalizatoare -mod de aplicare Herra_ Herra_ Care este dobanda penalizatoare ce poate fi trecuta intr-un contract comercial incheiat in 30.05.2013. (procentual) Cum se aplica?! O singura data la suma ... (vezi toată discuția)
Penalizari si recuperare bani partener intracomunitar teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua, Am o situatie pe care nu stiu cum sa o abordez din punct de vedere legal. In urma unui contract de prestari cu o firma intracomunitara am emis ... (vezi toată discuția)
Penalitati intarziere client Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog cum se calculeaza penalitatile de intarziere? Avem facturi stinse partial si altele neachitate deloc. procentul de 0,15% se ... (vezi toată discuția)