avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Durata motivãrii unei sentinþe
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Durata motivãrii unei sentinþe

buna ziua.Am o intrebare, cine ma poate lamuri.cat timp dureaza motivare instantei?multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
dan08, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:02, 1 Iunie 2013
Conform codurilor de procedura, in spetele civile termenul este de 30 de zile iar in cele penale de 20 de zile de la data pronuntarii. Numai ca teoria cu practica nu se prea potrivesc. Unele instante, sufocate de numarul de dosare, ajung sa motiveze o sentinta/decizie abia dupa 4-5 luni de la pronuntare. Inarmati-va cu rabdare.
succes.
av.M.Hornea
multumesc.Eu am avut astazi ultimul termen si mi-a zis ca urmeaza pronuntare,dar totusi eu nu inteleg,asta inseamna si o hoarare judecatoreasca?
Când rămâne în pronunţare, instanţa hotărăşte asupra cererii de chemare în judecată (admite/respinge cererea). Soluţia este decizia instanţei pe scurt. Mai apoi, instanţa îşi motivează pe larg decizia, aceste motive îmbrăcând forma hotărârii judecătoreşti care se comunică părţilor şi împotriva căreia se poate exercita o cale de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare pronuntarea in cazul unui proces Korneliu Korneliu de cate ori se poate amana pronuntarea in cazul unui proces de granituire in care expertul mentionat de instanata a demonstrat ce am cerut? Pare simplu ... (vezi toată discuția)
Lamurire dispozitiv dumifilote dumifilote Am promovat un recurs la o incheiere de suspendare, recurs care a fost respins printr-o Decizie Civila data in data de 04.10.2017. Ulterior Instanta s-a ... (vezi toată discuția)
Motivarea si redactarea hotararii luptator.cu.pana luptator.cu.pana Cf. art. 264 Cod. proc. civ., [quot]Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.[/quot] As dori sa pun urmatoarea ... (vezi toată discuția)