avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Detin un spatiu/depozit comercial si impozitul este ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Detin un spatiu/depozit comercial si impozitul este mult peste valoarea lui ce pot face?

detin un spatiu/depozit comercial, impozitul anual este foarte mare,acuma 15-20 de ani a avut activitate, de atunci nu este nici un fel de activitate spatiul degrandanu-se foarte mult,este vreo modalitate sa se plateasca un impozit mai mic?
Este vorba de impozitul pe cladire ?
Daca da, puteti face o reevaluare.
Cladirea trebuie reevaluata de un expert evaluator.
Cladirea este pe firma ? Cred ca, da !
Problema cred ca se pune din urma, caci daca nu a reevaluat-o in ultimii 5 ani, impozitul putea ajunge si pana la 40% din valoarea cladirii pe an, ceea ce este intradevar enorm!
Luati legatura cu contabila.
Desigur, de acum inainte se poate face si respectiva evaluare /reevaluare, pentru diminuarea impozitului, dar din urma ... nu stiu daca exista solutii !
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
trandafir2, moderator
Da, este vorba de impozitul anual pe cladire.Cladirea nu este pe firma, este pe persoana fizica, nu este singura proprietate avand oricum un impozit marit datorita faptului ca nu e prima proprietate dar oricum este unul foarte mare,deci se poate cere o reevaluare? Acest lucru se face la primaria de care face parte?
inchiriez2012 a scris:
Cladirea nu este pe firma, este pe persoana fizica

Este bine ca e pe persoana fizica ! Impozitele sunt mult mai mici decat la firma, dar cum ati spus si dvoastra ...s-au adunat din urma. NU cred ca mai puteti face ceva din urma sa scapati de plata impozitului.
Trebuie sa platiti impozitul pe ultimii cinci ani plus fractiunea din anul 6.
Interesati-va la primarie la ce valoare este declarata cladirea !
Apoi incercati sa faceti o reevaluare care sa iasa sub valoarea declarata la primarie (sa nu iasa mai mare, s-au vazut cazuri) si mergeti la primarie sa va schimbe valoarea de impozitare a cladirii, daca vor sa va accepte asa ceva.
nu cred ca a-ti inteles bine undeva anume referitor la faptul ca banuiesc ca ati inteles ca impotitul nu este platit.impozitul este platit la zi..integral si pe 2013 chiar, dar este o suma importanta platita anual, si stiu cand a fost cumparata ca era evaluata dublu fata de pretul de exemplu de acuma,a fost cumparata in 2007, si platinduse un impozit mare din 2007 de cand a fost achizionata ( nici atunci nu era intr-o stare foarte buna dar acuma degradanu-se putin mai mult oricum) si ma inetereasa daca se poate reduce impozitul...deci se poate daca se face o reevaluare...si nu stiti trebuie merg la primarie ca un evaluator din cadrul primariei sau se poate merge la o firma particulara si cu acel act care arata valoarea caldirii trebuie mers la primarie?banuiesc ca si daca s-ar face o reevaluare acuma in 2013, nu s-ar mai putea recupera nimic din impotitul platit pe tot anul?

Alte discuții în legătură

Reevaluare aada73 aada73 Contabilul unei societati poate face reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie ? Intocmeste un raport de reevaluare, aprobat prin P.V., sau ... (vezi toată discuția)
Achizitie depozit - firma neplatitoare de tva dana_1985 dana_1985 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu o monografie contabila pt. o firma neplatitoare de tva ,care a achizitionat un depozit in val. de 70000 lei. Dar la firma ... (vezi toată discuția)
Reevaluare clãdire persoana juridicã DianaManuela DianaManuela Buna seara, Am o problema in legătura cu decizia unei primarii de a calcula impozitul unei clădiri. Persoana juridică a depus peste termen decizia de ... (vezi toată discuția)