avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transport persoane
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transport persoane

Vreau sa fac o mica afacere de transport persoane. O sa achizitionez o masina de 8+1 locuri s-h. Asi vrea sa stiu cum este mai bine sa fac un srl sau un pfa. Iar achizitia masinii sa o fac pe firma sau pe persoana fizica si ulterior sa o inchiriez firmei. O sa o cumpar din Germania, nu stiu exact cum se procedeaza cu tva-ul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 08:24, 31 Mai 2013
pentru o afacere mica cred ca e mai bine un PFA pentru ca veti aplica principiul transparentei fiscale si astfel nu veti mai fi nevoit sa platiti si impozit pe dividende, toate incasarile PFA putand astfel intra direct in buzunarul dvs.

in ceea ce priveste achizitionarea unui autovehicul SH, consider ca cel mai potrivit ar fi sa optati pentru calitatea de platitor de tva si sa solicitati factura pe firma (PFA).
veti fi astfel scutit la plata TVA, atat in germania cat si in romania.
in plus veti beneficia de deducerea amortizarii fiscale din calculul impozitului pe venit si deducerea TVA de pe facturile de piese si combustibil.

mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism achizitionat din ue Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA PFA platitor de TVA in romania, inscris in registrul operatorilor intracomunitari,a achizionat in 2012 o masina SH din Germania. S-a utilizat taxare inversa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa ContSters166949 ContSters166949 De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)