avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal la alta instanta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal la alta instanta judecatoreasca

Buna ziua,

Sambata 25 mai am luat o amenda de circulatie pentru depasire de viteza in localitatea Bals. Am fost sa platesc in termenul de 48 de ore doar ca sa constat ca procesul verbal e completat cu data de 25 martie. Cum la data respectiva nu detineam inca masina si din ce am mai citit un proces verbal completat gresit este nul as dori sa il contest. Pot face contestatie si in Bucuresti la judecatoria de sector unde am domiciliul sau trebuie neaparat la Bals? Din ce am ma citit pot trimite prin posta contestatia insa apoi tot trebuie sa ma prezint la termenul de judecata asa ca as prefera sa rezolv in Bucuresti daca exista vreo varianta pentru asta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: nick20pub , utilizator 09:41, 30 Mai 2013
Competenta in solutionare este judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Aveti posibilitatea sa formulati plangerea contraventionala si sa solicitati instantei de judecata judecarea in lipsa,astfel incat sa nu mai fie necesara deplasarea dvs la termenele de judecata
Multumesc. Asta inseamna ca pot trimite contestatia prin posta si sa solicit totodata judecata in lipsa. Exista vreun formular standard pentru asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am motiv de contestatie? ionuthornea ionuthornea m-a oprit un echipaj de politie la vre-o 10 k(impreuna cu alte 4 auto in mai putin de 2 minute),sustinand ca am depasit viteza regulamentara si am fost ... (vezi toată discuția)
Pv rovienieta sorinadoina sorinadoina Buna ziua! Am primit prin posta, azi 7 august 2015, un PV contraventional pentru lipsa rovinieta in data de 19 februarie 2015. Semnatura este in format ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv contraventie (rar), lipsa toba esapament daniel_gl_84 daniel_gl_84 Salutari tuturor si un an nou mai bun! Vin si eu cu o spetza. Data 16.12.2011. Locatie autostrada A2 chiar la intrare in Bucuresti. Un politist de la rutiera ... (vezi toată discuția)