Buna ziua! Am primit prin posta, azi 7 august 2015, un PV contraventional pentru lipsa rovinieta in data de 19 februarie 2015. Semnatura este in format electronic. Am citit pe net ca este obligatorie semnatura olografa, altfel PV este nul . Va rog sa imi spuneti daca este asa, trebuie sa platesc prima data amenda si apoi sa contest in instanta?Sau contest si nu platesc nimic pana la finalizarea contestatiei? Si daca contest, este indicat sa imi iau avocat pentru aceasta actiune sau mai bine contest personal? Va multumesc!
Pentru a avea garantia ca nu achitati c/v integrala amenda este de preferat sa beneficiati de facilitatea achitarii la jumatate din suma in interval de 48 ore de la comunicare PV
Aveti dreptul sa solicitati instantei ,ca in situatia in care se admite plangerea si PV se anuleaza sa se dispuna restituirea c/v amenda achitata
Daca aveti certitudinea ca PV contine semnatura electronica,puteti formula plangere contraventionala ,in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia