avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... urgent: sanse contestare amenda rovinieta pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

urgent: sanse contestare amenda rovinieta pentru lipsa semnatura de mana agent

Buna seara, am nevoie de ajutor intr-o chestiune urgenta. Ce sanse am sa castig un proces in instanta daca contest o amenda pentru lipsa rovinieta care nu are decat o semnatura scanata a agentului.

Nu pare o semnatura de mana direct pe proces verbal. Specific ca am primit PV prin posta, cu aviz de primire. Multumesc frumos! Nu am foarte mult timp la dispozitie daca trebuie sa o platesc in 48 ore.
Cel mai recent răspuns: office1zoran , utilizator 22:42, 15 Iulie 2015
Pentru siguranta dvs ,beneficiati de facilitatea achitarii in termen de 48 h la jumatate a amenzii aplicate si ulterior analizati temeinic daca se justifica eventual demers in instanta
Este o diferenta semnificativa intre
Nu pare o semnatura de mana direct pe proces verbal.
si lipsa semnaturii agentului constatator
De cand a intrat in vigoare decizia RIL care permite anularea PV contrventie pentru lipsa semnatura pe PV rovinieta,autoritatea nu a mai facut erori in completarea PV,astfel incat asigurati-va ca sunt intrunite cerintele prevazute de art 17 din OG nr 2/2001 si abia ulterior eventual desfasurati demersuri in instanta
Multumesc pentru raspuns. eu citisem undeva ceva legat de semnaturile olografe si decizia data de Inalta Curte de Justitie data undeva in februarie, unde s-a stabilit ca semnatura electronica nu este valabila pe PVCC, ci trebuie sa fie olografa. Asta ar insemna ca semnatura scanata, nu este olografa? Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns, avand mai multe date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie executare silita pentru rovinieta 2aduku 2aduku Buna ziua, In data de 22 sept 2014 am circulat pe un drum national fara rovinieta. Mi-a venit acasa amenda fara a fi semnata de catre un agent constatator. ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta termen comunicare si semnatura olografa mihaimg mihaimg Buna ziua, Am primit in data de 26.06.2015 un proces verbal de constatare a contraventiei (PVCC) pentru ca am circulat pe drumurile publice fara a detine ... (vezi toată discuția)
Pv rovienieta sorinadoina sorinadoina Buna ziua! Am primit prin posta, azi 7 august 2015, un PV contraventional pentru lipsa rovinieta in data de 19 februarie 2015. Semnatura este in format ... (vezi toată discuția)