avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CItatie executare silita pentru Rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

CItatie executare silita pentru Rovinieta

Buna ziua,

In data de 22 sept 2014 am circulat pe un drum national fara rovinieta. Mi-a venit acasa amenda fara a fi semnata de catre un agent constatator. De cateva zile mi-au trimis si o instiintare cu Titlu executoriu pentru amenda in valoare de 250 ron. Tin sa mentionez ca dupa ce mi-a venit acasa amenda nu am depus contestatie.

Printe altele am auzit ca toate amenzile pentru roviniete care vin fara semnatura de agent constatator se anuleaza.

Este adevarat si daca nu ce pot sa fac?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: geavela , utilizator 07:34, 2 Iulie 2015
Este adevarat ca anumite PV contraventie rovinieta pot fi anulate ca urmare a lipsei semnaturii olografe a agentului constatator
Prin Decizia nr. 6/16.02.2015 pronunțata in recurs in interesul legii , Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca procesele-verbale de contraventie ce constata si sanctioneaza fapta de a circula pe drumurile nationale fara a detine rovinieta, transmise pe hartie, sunt nule in lipsa semnaturii olografe a agentului constatator.
Dispozitia mentionata opereaza de la data publicarii in Monitorul Oficial,or contraventia dvs este anterioara aparitiei RIL 6/2015
Nu beneficiati de disp RIL nr 6/16.06.2015
Multumesc de raspuns
Decizia se aplica pentru procese aflate pe rol ,indiferent cind a fost facut procesul-verbal. Puteti face contestatie ,cred că in 15 zile,de cind ati primit instiintarea..Puteti cistiga daca ati primit amenda prin afisare la domiciliu si nu prin posta cu confirmare de primire,cf. DECIZIEI 10/2013 aICCJ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta cristidaniel cristidaniel Buna ziua! In dimineata aceasta am primit un proces verbal prin care sunt amendat ca am circulat fara rovinieta. Am verificat si intradevar nu aveam ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta termen comunicare si semnatura olografa mihaimg mihaimg Buna ziua, Am primit in data de 26.06.2015 un proces verbal de constatare a contraventiei (PVCC) pentru ca am circulat pe drumurile publice fara a detine ... (vezi toată discuția)
Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)