avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Noile formulare europene A1 si S1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Noile formulare europene A1 si S1

Sunt sofer profesionist si muncesc pe baza unui contract de munca inregistrat in Estonia, la o companie din Danemarca. Prin natura munci, strabatem toata europa.

Problema mea este de natura urmatoare : compania ne-a cerut sa apelam la institutiile statului Roman, nici ei nu stiu exact care, si sa obtinem formularele A1 si S1 pentru MUNCITORI DETASATI (POSTED WORKERS) sau MUNCITORI MIGRANTI (MIGRANT WORKERS). Dupa o lectura succinta a regulamentelor europene, am tras concluzia ca muncitor detasat nu pot sa fie sub nici o forma, deoarece compania nu are nici un fel de activitate in Romania.

Intrebare : In cazul muncitorilor migranti, nu era normal compania sa imi prezinte aceste formulare, pe care eu sa le inregistrez la casa de pensii si casa de asigurari sociale si sanatate?

In cazul in care rationamentul meu este adevarat, de unde pot sa procur un raspuns oficial, pe care sa-l prezint companiei mele?
Cel mai recent răspuns: JohnsonCR , utilizator 00:49, 31 Mai 2013
Formularul A1 (de la 01.05.2010) care se obtine de la CNPP - Casa Nationala de Pensii Publice.

Mai multe detalii gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Formularul S1. Documentul portabil S1 va fi emis in locul formularelor E106, E109, E120 si E121,
In acest sens, trebuie sa va adresati Casei de Asigurari de Sanatate in raza careia aveti domiciliul in tara.
Da multumesc mult, apreciez timpul dumneavoastra. !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular s1 Adam05 Adam05 Buna ziua ! Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu ce pasi sa urmez pentru a avea acest formular S1 pentru stabilirea in Suedia.M-am ... (vezi toată discuția)
Formularul e 109 costin alina costin alina Eu si familia mea(sot si copil) urmeaza sa locuim intr-o tara din UE iar pentru a ne inregistra in acest stat acestia au cerut unul din formularele europene ... (vezi toată discuția)
Fara domiciliu in romania rokviitt rokviitt Buna ziua, Din noiembrie 2011,de cand am vandut apartamentul proprietate personala nu mai am domiciliu in Romania, dar CI-ul mai este valabil pe acelasi ... (vezi toată discuția)