avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Intocmire factura intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Intocmire factura intracomunitara

Buna ziua,
As dori sa-mi raspunda si mie cineva la urmatoarele intrebari. O firma din Romania neplatitoare de TVA executa o lucrare ( executare site web design ) pentru o firma din Anglia la randul ei neplatitoare de TVA. Cum se intocmeste in acest caz factura? Cu sau fara TVA? Daca se face cu TVA cine il plateste? Avand in vedere ca firma din Romania are cont in ron factura se poate face in lire?
O a doua intrebare ar fi daca aceasta lucrare ar fi realizata de o firma platitoare de TVA? Care ar fi pasii de urmat?
Va multumesc
Pentru prestari servicii UE trebuie sa fiti platitor de tva si inscris in ROI.
In ca zul in care firma din Anglia nu se inregistreaza in Registrul operatorilor intracomunitari si nu se inscrie ca si platitor de tva,ii veti factura cu tva.
Factura puteti sa o faceti si in lire,valoarea tva-ului fiind obligatoriu sa aiba si valoarea in lei.
dar transportul catre o firma din franta nu este tot o prestare servicii ?o firma din romania transporta pt o firma din franta marfa .mai clar firma din franta cumpara de la firma x din romania geamuri insa marfa o transporta firma y din romania pt firma din franta .Y este neplatitor de tva si la fel firma din franta .factura s-a facut fara tva pt ca asa i s-a spus de la finante .sa inteleg ca nu e bine ?
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
adrianabresug, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii - cazuri iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Incerc sa fac o schema pe cazuri din care sa reiasa daca se plateste TVA sau nu pentru achizitii de servicii furnizate pe cale electronica, de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara? Lulica Lulica Buna ziua Problema mea: in luna Mai am facut o comanda on-line la o firma din Tara Romaneasca pentru livrarea unor bulbi de flori. Livrarea urma sa aiba loc ... (vezi toată discuția)
Firma impozit pe venit inscrisa in roi Tomas_C Tomas_C Buna ziua, am o firma de web design neplatitoare de TVA in Romania si cu data de 1 octombrie m-am inscris in ROI si am primit CIF valabil pt VIES. ... (vezi toată discuția)