avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare.Judecarea unei infracþiuni concurente.Este ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare.Judecarea unei infracþiuni concurente.Este posibilã o nouã suspendare?

Buna. daca esti judecat intr-un dosar, si primesti un an de suspendare cu 3 ani de incercare. iar intre timp te judeci pentru alt dosar si decizia este data dupa trecerea acelui an de suspendare. atunci poti primi in cel de al doilea dosar tot suspendare?
Infractiunea din al doilea dosar nu a fost savarsita nici in perioada de suspendare,nici in perioada de incercare. O infractiune a fost savarsita in 2007 iar una a fost in 2008. Se judeca pentru infractiunea din 2007, iar pentru infractiunea din 2008 inca nu a fost trimis in instanta,doar i s-a prezentat materialul. Iar in dosarul din 2007 se aplica pedeapsa cu suspendare de 1 an si 3 ani de perioada de incercare. intre timp se judeca si al doilea dosar. Trece anul de suspendare primit in primul dosar din 2007,dar este inca in perioada de incercare, iar in al doilea dosar poate primi suspendare? este cocncurenta cu prima? Sa zicem ca in al doilea dosar sa primeasca vreo 2 ani si jumatate?

Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Se va anula prima sentinţă şi se vor aplica regulile de la concursul de infracţiuni , conform art 85 cod penal. O nouă suspendare a executării pedepsei este posibilă doar dacă pedeapsa rezultantă în urma contopirii nu va depăşi doi ani.
Dar daca pana la primirea pedepsei in cel de al doilea dosar, suspendarea primita in primul dosar trece? atunci?
Chiar daca perioada de încercare trece pana la judecarea infracţiunii concurente , însă infracţiunea concurentă a fost descoperită în timpul termenului de incercare , se va intampla acelaşi lucru, se anulează prima sentinţă şi se aplică regulile de la concurs. Doar dacă infracţiunea concurenta este descoperită după expirarea termenului de încercare nu se mai anulează prima sentinţă .Deci anularea sau neanularea depinde de momentul descoperirii infracţiunii care atrage anularea, fie în timpul termenului de încercare, fie după
Sunt raspunsuri bune,dar nu prea le inteleg.Descoperirea celei de a doua infractiuni,nu a fost facuta in timpul termenului de incercare. Ea a fost descoperita in 2009,inceputa urmarirea penala. Iar pentru prima infractiune cerceratrea a inceput in 2010,cu trimiterea in instanta. Deci se judeca prima infractiune iar a doua inca nu a intrat pe rolul instantelor. Aici nu inteleg eu. Eu am inteles ca daca sunt judecat intr-un dosar care este pe rolul instantelor si intre timp savarsesc o infractiune care duce in acelasi timp la judecarea infractiunii de instanta, atunci se aplica raspunsul dumneavoastra.
Nu aţi înţeles bine. Dacă săvârşeaţi o altă infracţiune în timpul cât deja aveaţi o condamnare cu suspendarea executrării pedepsei, şi eraţi trimis în judecată şi condamnat şi pentru această nouă infracţiune , beneficiul suspendării urma să se revoce, să executaţi în regim de detenţie atât prina pedeapsă, integral, cât şi cea de-a doua. Cu alte cuvinte, aici ar fi fost vorba despre recidivă postcondamnatorie.
Însă cum fapta care acum se află pe rol este concurentă cu ceapentru care aveţi acum suspendarea, se aplică anularea primei condamnari şi contopirea primei pedepse cu a doua.
Referitor la ce aţi întrebat mai devreme în mesajul şters, răspunsul este 2 ani şi nu 3 , presupun că atunci am scris 3 ani din neglijenţă.
Deci reţineţi că una este revocarea beneficiului suspendării executrării pedepsei, şi cu totul altceva anularea sentinţei , pentru a se face contopirea între 2 pedepse concurente.
Revocarea are loc în caz de recidivă. Anularea are loc în caz de concurs de infracţiuni. În cazul dvs. este vorba despre concurs, întrucât nu aţi comis o nouă faptă în termenul de încercare, ci există o infracţiune concurentă cu prima, ambele fiind comise înainte de a fi existat vreo hotărâre definitivă de condmanare.

Alte discuții în legătură

Anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei badila steluta badila steluta am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei ... (vezi toată discuția)
Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)