avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare.Judecarea unei infracþiuni concurente.Este ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare.Judecarea unei infracþiuni concurente.Este posibilã o nouã suspendare?

Buna. daca esti judecat intr-un dosar, si primesti un an de suspendare cu 3 ani de incercare. iar intre timp te judeci pentru alt dosar si decizia este data dupa trecerea acelui an de suspendare. atunci poti primi in cel de al doilea dosar tot suspendare?
Infractiunea din al doilea dosar nu a fost savarsita nici in perioada de suspendare,nici in perioada de incercare. O infractiune a fost savarsita in 2007 iar una a fost in 2008. Se judeca pentru infractiunea din 2007, iar pentru infractiunea din 2008 inca nu a fost trimis in instanta,doar i s-a prezentat materialul. Iar in dosarul din 2007 se aplica pedeapsa cu suspendare de 1 an si 3 ani de perioada de incercare. intre timp se judeca si al doilea dosar. Trece anul de suspendare primit in primul dosar din 2007,dar este inca in perioada de incercare, iar in al doilea dosar poate primi suspendare? este cocncurenta cu prima? Sa zicem ca in al doilea dosar sa primeasca vreo 2 ani si jumatate?

Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Acum am inteles. si daca dupa primirea pedepsei cu suspendare,in primul dosar, si trece acea perioada de suspendare si perioada de incercare,atunci in dosarul al doilea nu se mai tine cont de suspendarea primita si se poate primi o suspendare din nou,chiar mai mare de 2 ani?
Cam aşa s-ar întâmpla .
Daca infractiunea este savarsita in termenul de incercare ajungeti la inchisoare.
Daca infractiunea este savarsita dupa ce s-a implinit termenul de incercare se poate da o pedeapsa cu suspendare.
Infractiunea este savarsita inainte de primirea suspendarii,dar este inca la parchet dosarul ,si cu siguranta va fi trimis din nou catre organele de cercetare pentru administrarea unor probe noi. Dar daca se primeste suspendare si intre timp se judeca un dosar, a carei infractiuni a fost savarsita inainte de a primi suspendarea. Si acel dosar se judeca 2-3 ani pana trece suspendarea si termenul de incercare. O intrebare, pentru art. 288 ,incadrarea este de la 3 luni la 3 ani, persoana nu este recidivista, a colabirat, a depus toate eforturile in a indrepta greseala facuta. Se cere din partea avocatului o pedeapsa inspre mininul prev. de lege. Cam cat ar putea aprecia instanta termenul de incercare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei badila steluta badila steluta am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei ... (vezi toată discuția)
Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)