avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia inadmisibilitatii - cind poate fi invocata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia inadmisibilitatii - cind poate fi invocata din oficiu ?

Am mai spus acest lucru pe forum,dar revin cu detalii suplimentare, poate reuseste cineva sa ma lamureasca cum stau lucrurile. Sunt parte intr-un proces civil,avind ca obiect " obligatia de a face-daune cominatorii", in care am caliatea de reclamant, si a ajuns in faza de apel.
Mai exect, dupa ce instanta de fond mi-a admis doar in parte cererea formulata, adica obliga piritul sa-si indeplineasca obligatiile ce-i revin, introducind ca alternativa sa execut eu insumi aceste lucrari (pe cheltuiala piritului, adica cu recuperarea ulterioara a sumelor cheltuite), daca piritul refuza s-o faca, neobligindu-l pe acesta la plata daunelor cominatorii, ca masura de constringere sa-si indeplineasca el insusi obligatiile pe cere instanta le retine dealtfel in sarcina sa, am formulat apel, dat fiind faptul ca eu nu dispun de mijloacele materiale necesare, fiind vorba de lucrari de anvergura, si in aceasta situatie, piritul n-are nici un interes s-o faca .
Apelul s-a judecat, si a fost "respins ca inadmisibil, acceptind exeptia de inadmisibilitate, invocata din oficiu", cu drept de recurs.
Va rog, daca se poate sa ma lamuriti ce-i cu acesta exceptie de inadmisibilitate invocata din oficiu si ce-as putea sa fac in continuare. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Anca Puma , utilizator 21:28, 30 Mai 2013
Inadmisibilitatea cui? A caii de atac ? A actunii? Trebuie sa veniti cu detalii suplimentare? Ati primit motivarea deciziei din apel? Ce scrie in ea despre aceasta exceptie? Nu ati avut avocat?
Nu am primit comunicarea hotaririi pronuntate in apel, dar am vazut pe portalul Tribunalului :
"Solutie: Inadmisibil
Detalii : Admite exceptia inadmisibilitatii, invocata din oficiu. Respinge cererea de apel ca inadmisibila. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica."
Si nu, nu am avut avut avocat in apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de inadmisibilitate - pana cand poate fi invocata? Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Intrebarea mea este daca in recursul contra unei hotarari ce nu poate fi atacata cu apel, pot invoca exceptia inadmisibilitatii cererii? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Art. 281 ind.2 cpc- mai pot sa ma prevalez de prevederile sale? Anca Puma Anca Puma Buna ziua , Avind in vedere ca am aflat de existenta acestui articol, respectiv 281 ind.2 din C.pr.c, abia dupa ce am facut apel impotriva unei sentinte ... (vezi toată discuția)
O lamurire taxa auto ContSters42601 ContSters42601 Buna seara,ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am achzitionat un autoturisnm din germania si in luna august l-am imatriculta platind taxa dupa noua lege din ... (vezi toată discuția)