avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... O lamurire taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

O lamurire taxa auto

Buna seara,ma confrunt cu urmatoarea situatie.

Am achzitionat un autoturisnm din germania si in luna august l-am imatriculta platind taxa dupa noua lege din ianuarie 2012,alta solutie neavind .Dupa acjhitarea taxei am contestat la dir finantelor publice unde am platit cerind returnarea sumei,am fost refuzat.Am depus actiune in instanta pentru recuperarea ta xei si anularea actului administrativ adica a deciziei de calcul privind stabilirea taxei emisa de administratia finantelor publice.Acum la al doile termen mi sa trimis intimpinarea administratiei finante publice si mi sa cerut sa ,,raspund la exceptia invocata din oficiu a inadmisibilitatii cererii pentru anularea deciziei de calcul privind stabilirea taxei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule ,, dupa care am platit taxa.Totodata mi sa pus in vedere sa triumit intimpinare in doua exemplare.Va rog sa -mi spuneti urmatoarele
1.Ce inseamna acel sa raspund la exceptia invocata din oficiu a inadmisibilitatii cererii pentru anularea deciziei de calcul privind stabilirea taxei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule si ce trebuie sa raspund eu?
2.Este obligatoriu sa trimit intimpinare la intimpinarea administratiei finantelor publice?
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 16:23, 21 Noiembrie 2012
Probabil parata a invocat exceptia inadmisibilitatii cererii, nu ne spuneti insa cum si-a motivat aceasta exceptie. In cateva cuvinte dvs. trebuie sa cereti instantei sa respinga exceptia inadmisibilitatii si sa admita cererea asa cum a fost formulata. Nu e obligatoriu sa formulati in scris raspuns la intampinarea depusa de parata.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
avLeon, utilizator
Stimata Doamna avocat pe citatie spune exceptie invocata din oficiu ,sa inteleg ca de instanta?pirita spune ca atit timp cit se contesta masuri dispuse de lege respectiv cea a taxeui de poluare declarata constitutionala de c constitutionala actiunea este neintemeiata.apoi sp ca administratia nu a avut decit atributii de calcul si ca beneficiarul sumei e M mediului.Apoi mai sp ca decizia de calcul este asimilata notiunii de act administrativ fiscal inminat sub semnatura si ca adm finantelor este doar intermediar.Nu vad invocari de inadmisibilitate.Pentru aceasta inadmisibilitate de anulare a actului de calcul pot pierde recuperarea taxei atit timp cit si legea 9 din 6 ianuarie incalca toate normele europene care primeaza in fata legisdlatiei interne?Deci nu e obligatoriu sa pun intimpinare la intimpinarea piritei?
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
ContSters42601, utilizator
De ce nu apelati la un avocat?Cheltuielile cu avocatul se recupereaza in cadrul procesului ca cheltuieli de judecata.
Solicitati respingerea exceptiei inadmisibilitatii cererii si recunoasterea de catre instanta a aplicabilitatii dispozitiilor art. 90 (actual 110) al T.U.E. referitor la taxa de poluare pretinsa de autoritatile romane in vederea inmatricularii in circulatie a autoturismelor s-h., si restituirea contravalorii acestei taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pe poluare Lungu Constantin Lungu Constantin In urma cererii din data de 25.10.2012 pentru restituirea taxei pe poluare am primit de la Adm Fin.Publice o comunicare prin care sunt instiintat astfel : ,, ... (vezi toată discuția)
Taxa lucarica lucarica Am platit taxa speciala pe data de 30.07. 2007. imi mai pot recupera banii? (vezi toată discuția)
Aminare pronuntare ContSters42601 ContSters42601 Daca instanta a aminat pronuntarea cu o saptamina..pentru termenul cind are loc pronuntarea mai pot depune concluzii cu privire la obiectia unei ... (vezi toată discuția)