avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Sunt despartita de 2 ani de sotul meu si am un copil in custodie cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila dar fara prgram de vizitare.Cu toate acestea fiind de buna credinta i am dat copilul tatalui ori de cate ori mi a cerut si am avut posibilitate.Tin sa mentionez ca copilul este luat in vizita la bunici si nicidecum in casa unde locuieste tatal acesta nefiind in stare sa aibe grija lui.Fostul sot are un salariu de 1200lei din care imi da mie 300 si mai are si cateva rate de platit si totusi acesta are bani sa ma dea pe mine in judecata pentru obtinerea custodiei comune.Ajutat si manipulat de parintii lui acesta incearca sa le faca acestora pe plac.Eu as vrea sa stiu dca pot sa ma apar singura fara avocat pentruca eu nu am bani de dat aiurea si daca pot sa ma opun programului cerut de tatal si bunicii copilului si daca pot face asta cum anume trebuie sa procedez.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:24, 30 Mai 2013
Chiar si daca ati fi avut avocat, tot ar fi castigat procesul. I se va admite cererea in sensul ca ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca si se va stabili si vizita dupa un program, desi ar trebui sa fie o relatie libera, nu dupa un program.

Doar daca a cerut un program exagerat care sa nu fie in interesul copilului ati avea motiv sa va opuneti. Altfel, va primi dreptul sa-l ia pe copil o perioada mai lunga in vacante, doua week-end-uri pe luna..
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Stiu ca vor obtine un program de vizitare dar ei vor sa ia copilul o data pe luna vinerea de la 12 pala luni la 8 dimineata asta in conitiile in care copilul trebuie adus dintr o localitate in alta cu masina si luni are ore la scoala de la ora 8.Eu din acest motiv m am si certat cu ei..pentruca le am zis sa aduca copilul duminica seara sa aibe timp sa se spele sa se odihneasca si sa poata merge la scoala in mod normal dar ei nu vor sa inteleaga si insista cu acest program.Iar in vacanta de vara mi l cere o luna si jumatate asta in conditiile in care fostul sot nu are mai mult de 30 de zile de concediu.
Stimata mamica,
Sa stiti ca cere prea putin. Altii cer din 2 in doua saptamani acelasi program, jumatate din toate vacantele, zile de sarbatori religioase, de onomastici si aniversari ale copilului, taticului, bunicilor, etc., plus cate 2-3 ore in timpul saptamanii cand nu iau copilul.
Trebuie sa scrieti o intampinare, in care sa stabiliti un program care credeti ca este potrivit pentru copil.
Este bine sa scrieti un program mai restrans, fiindca oricum, i se va acorda mai mult decat cereti dvs.
Si bunicii pot cere program de vizita si sunt cazuri cand instanta le acorda.
In orice caz, nu trebuie sa va opuneti cererii lui, in toata intampinarea dumneavoastra trebuie sa aratati ca si inainte, si acum, ati incurajat relatia copilului cu tatal sau si considerati ca programul urmator este in interesul major al copilului, de exemplu:
-in fiecare ultim weekend din saptamana vineri de la ora x pana duminica la ora y,
-2(sau cat vreti) saptamani in vacanta de vara
- a doua zi de Pasti, etc.
Daca scrieti ca nu sunteti de acord, oricum se va stabili un program si e la moda un program mult mai mare decat cere el, si mai platiti si cheltuielile lui de judecata, deci atentie!
In privinta autoritatii parintesti comune, cred ca nu aveti argumente sa va opuneti, fata de acum, nu veti putea pleca in excursii in afara tarii fara sa va dea el acordul, la notar.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Martonze, utilizator
Va multumesc frumos!:)
ce distanta e intre localitati ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor,program de vizita iulianasimion iulianasimion buna ziua,va rog frumos sa mi spuneti si mie daca este posibil asa ceva,am o fetita de 1,6,tatal ei acum o luna a plecat pur si simplu fara nici o explicatie,l ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Modificare program de legaturi personale cu minorul Florin111 Florin111 In fapt ,acum un an am primit urmatorul program:''Obliga pe parata sa permita reclamantului sa aiba legaturi personale cu minorul , in sensul de a-l vizita la ... (vezi toată discuția)