avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Chitanta emisa de PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Chitanta emisa de PFA

Buna ziua! Am o intrebare legata de emiterea chitantelor in calitate de PFA. Ca traducator autorizat si PFA, pot emite factura si chitanta daca plata este efectuata pe loc. Mentionez ca plata anumitor servicii prestate a fost efectuata prin transfer bancar pentru care am emis numai facturi, dar au fost cazuri si cand plata a fost efectuata pe loc si am emis atat factura, cat si chitanta. Ce se intampla cu chitantele aferente facturilor achitate prin transfer bancar? Cum le numerotez? Stiam ca acestea se numeroteaza cu acelasi numar ca si factura, dar daca am emis facturi fara chitante? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:17, 30 Mai 2013
Pentru serviciul prestat dati factura. Daca plata vi se face pe loc cu numerar, dati chitanta. Daca plata vi se face dupa un termen, scrieti pe factura ca plata se va face la termen iar in momentul platii in numerar dati chitanta cu data incasarii efective. Daca veti face incasarea prin contul bancar al pfa, tineti cont de data intrarii banilor in cont. E foarte important datele chitantelor si ordinelor de plata pentru ca de fapt acestea le veti trece in registrul jurnal de incasari si plati.
Deci nu mai dati chitanta daca ati incasat prin contul bancar.
La inceputul anului incepeti cu un anumit numar la facturi si alt numar la chitantier. Nu trebuie sa fie acelasi numar la factura cu cel de la chitanta.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Cum emit prima facturã pfa? dorinsp dorinsp Mi-am făcut recent un PFA și am de emis prima factură. Ce și cum trebuie să fac? (vezi toată discuția)
Se emite chitanta daca am încasat o plata prin transfer bancar? eduard56463 eduard56463 se emite chitanta daca am încasat o plata prin transfer bancar? am facut o factura online si acolo imi apărea sa emit chitanta dupa ce am încasat banii , si ... (vezi toată discuția)