avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Fila CEC fara contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Fila CEC fara contract

Buna ziua,

Societatea noastra a primit ca si garantie pentru plata unor facturi o fila CEC in alb si un bilet la ordin in alb.
Deoarece clientul nu a mai platit facturile prin OP, fila CEC a fost completata si depusa (valoarea includea soldul facturilor neachitate + penalitatile care erau mentionate pe factura). La cateva zile am primit de la banca refuzul platii, din cauza lipsei de fonduri.
Intrebarile mele sunt:
- era obligatorie existenta unui contract intre noi si client, pentru ca acesta sa ne lase fila CEC ca si garantie?
- avand in vedere situatia de fata, administratorul societatii debitoare poate raspunde penal pentru neplata filei CEC?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
bogdan2511, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdan2511 , utilizator 14:46, 14 Iunie 2013
Factura este comunicata debitorului? Aveti semnatura de primire sau confirmare de primire? Factura acceptata este interpretata a fi un contract comercial, fiind un inscris insusit de parti.
In orice situatie este sarcina petentului sa aduca probe cum ca in realitate ar datora sume mai mici decat cele inscrise pe instrumentul de plata.
~ Conținut șters la cerere ~
Facturile au trecut la delegat pe administratorul societatii debitoare si sunt semante de primire tot de acesta (o parte din ele sunt si stampilate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec fara acoperire steffannica steffannica Am fost angajat la o firma si am avut semnatura si am emis un CEC garantie la un contract semnat si de Directorul General. Contractul a fost executat de ... (vezi toată discuția)
Cec garantie la contract de mandat HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)
Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)