avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozitare intreprindere individuala agricultura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozitare intreprindere individuala agricultura

Am o intreprindere individuala ce se ocupa de agricultura si nu mai stim cum o sa platim impozitul: in sistem real, asa cum am depus declaratia la inceputul anului sau pe baza normelor de venit recent stabilite de guvern? Aceste norme sunt valabile pentru persoane fizice sau si pt. cele juridice?
Cel mai recent răspuns: florica11 , utilizator 21:00, 2 Aprilie 2015
a trecut deja o luna de la intrebarera dvs.si cred ca v-ati lamurit din alte discutii pe forum. Norma de venit se aplica numai la pers.fizice-inclusiv PFA,II,AF, care au impozit pe venit
si depuneau D200. De la Reg.Com. aveti F XX/XX.XX/ XXXX si nu J xx.Deci sunteti persoana fizica si daca aveti activitate de cultivarea cerealelor CAEN 0111, intrarti la norma de venit si terbuia sa depuneti pana la 25.06.13.D 221, chiar daca ati depus D 200 in februarie-martie si ati platit trimestrial plati anticipate la impozit pe venit.
La persoanele juridice nu se pronunta cuvantul impozit pe venit ci pe profit si in cazul celor cu CAEN 0111 impozitul pe profit se palteste anual pana la 25.02.anul viitor, fara plati anticipate, ca la alte activitati(comert, productie diversa,,,)
Kolea41 a scris:

a trecut deja o luna de la intrebarera dvs.si cred ca v-ati lamurit din alte discutii pe forum. Norma de venit se aplica numai la pers.fizice-inclusiv PFA,II,AF, care au impozit pe venit
si depuneau D200. De la Reg.Com. aveti F XX/XX.XX/ XXXX si nu J xx.Deci sunteti persoana fizica si daca aveti activitate de cultivarea cerealelor CAEN 0111, intrarti la norma de venit si terbuia sa depuneti pana la 25.06.13.D 221, chiar daca ati depus D 200 in februarie-martie si ati platit trimestrial plati anticipate la impozit pe venit.
La persoanele juridice nu se pronunta cuvantul impozit pe venit ci pe profit si in cazul celor cu CAEN 0111 impozitul pe profit se palteste anual pana la 25.02.anul viitor, fara plati anticipate, ca la alte activitati(comert, productie diversa,,,)

Dar daca codul meu CAEN e 0150 si am si alta activitate care nu are norma de venit si pe deasupra am si angajati, atunci cum pot fi impus la norma???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ii sau pfa activitate agricola afg afg Buna ziua, un agricultor cultivator de cereale dorește sa-și deschidă II sau PFA neplătitor de TVA. Datorită atâtor schimbări în legislație va rog să ... (vezi toată discuția)
Caen 0111 ContSters86219 ContSters86219 Un PFA are cod CAEN 0111-cultivarea cerealelor si plateste impozit la norma venit din 1 feb 2013. Dupa parerea mea acest cod caen 0111 infara de cultivare ... (vezi toată discuția)
Ii-urile si pf au obligatia de a depune declatia 221? BNicolas BNicolas Daca am depus declaratia 200 -venituri din activitati agricole,mai trebuie sa depun si declaratia 221?Mentionez ca sunt persoana fizica autorizata,inregistrata ... (vezi toată discuția)