avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Somatie cu executare silita minor - ce fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Somatie cu executare silita minor - ce fac?

Situatie:
- minor de 4 ani care refuza sa plece cu tatal la programul de vizita bilunar (din motive standard: neglijenta, denigrare, certuri, amenintari, injurii, lovituri etc). Politie chemata de tata de 2 ori la domiciliul meu si al minorei pentru a constata refuzul mamei de a-i permite sa isi ia copilul, insa care a inscris in cele 2 pv-uri realitatea, respectiv ca minorul nu doreste sa plece cu tatal.
- in ciuda celor de mai sus, am primit somatie de la executor cu executarea silita a minorului (sunt chemata sa il predau la cabinetul executorului!!) + plata cheltuieli judecata!
- am depus la aceeasi judecatorie o contestatie la executare + cerere de suspendare a executarii, insa pt care inca nu am primit termen (somatia este pentru ziua de 1 iunie a.c.)
- suplimentar am depus azi si o cerere de suspendare provizorie a executarii cf art 683 ncpc.
La niciuna din cele de mai sus nu am vreun raspuns.
Ce fac?
e suficient ce am facut deja ca sambata sa nu merg la executor?
trebuie sa merg la executor?
trebuie sa predau minorul?
ce fac daca minorul continua sa nu vrea si sa nu se dezlipeasca de mine la vederea tatalui? il las acolo si plec?
Multumesc!
Verificati pe portalul instantelor, dupa nume, daca s-a pronuntat solutia in cererea de suspendare provizorie. Fiind irevocabila, incheierea de suspendare provizorie nu se comunica partilor.
din ce am inteles, putine sanse sa se admita, caci, cui ii pasa?
e o hotarare, tb pusa in practica, punct. nu au timp sa judece acum, judecatorii iau actul in sine in calcul.
ca nu e vorba de o boaba de mazare de mutat dintr-un sac intr-altul ci de un copil, mai putin relevant.
deci, daca se respinge aceea, e pa la revedere, tb sa "predau" copilul sambata?!?!
si daca ea zice tot nu?
multumesc!
Doamna, musai sa chemati Protectia Copilului, sa fie de fata. Nu cred ca il va lua cu forta.
va multumesc pentru sfat.
insa eu din martie am depus personal o hartie la Prot Copilului + am fost in audienta la directorul institutiei, pentru a le solicita ajutorul (dupa alte 2 mesaje pe mail trimise anul trecut, fara raspuns). pana azi fireste nu am primit nimic.
credeti ca ii voi convinge asa din scurt sa vina sambata, in timpul lor liber, pentru a fi martori la aplicarea legii in cazul unei executari???
eu sincer ma indoiesc...
insa multumesc pentru interes, iau in calcul si vad ce pot face.
Ba va contrazic,Protectia Copilului vine la executare silita.In opinia mea este obligatoriu.Daca refuza,au si superiori.

Cereti sa fie de fata Protectia Copilului.In acest sens adresati o cerere urgent la ei,pt.a fi prezenti la executare.
De ce se face la sediul executorului?Tatal nu este obligat conform hotarii sa ia copilul din domiciliul?Adresati maine o cerere executorului,cu nr.inregistrare si cereti sa se faca executarea la domiciliul dvs.Copilul este mult prea mic sa fie supus la asemenea trauma si nici sa nu fie la el la domiciliu.
Nu o sa predati copilul,ca nu-i televizor,nu vrea copilul,executorul consemneaza refuzul copilului si NU AL DUMNEAVOASTRA, de a merge cu tatal.Este f.importanta aceasta consemnare in procesul verbal.Nu semnati procesul verbal in cazul in care executorul nu face aceasta mentiune (daca este cazul) sau formulati obiectii.
In legatura cu ce puteti pati,doar sa va actioneze in judecata pt.nerespectarea unei hpot.judecatoresti,dar e mai greu de demonstrat atat timp cat nu refuzati executarea. si nu va opuneti sa mearga copilul la el.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silitã program vizitã minori Martonze Martonze Există un program de vizită minor de sâmbătă pănă duminică. În urma refuzului copilului, tatăl cere executarea silită. Conform art. 909 NCPC, ... (vezi toată discuția)
Executare silita program vizitare minor laau laau Exista urmatoarea situatie: tatal a anuntat telefonic ca in data de 1 octombrie 2011 va apela la executare silita, executare ce urmeaza sa-mi fie comunicata de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)