avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Despre suprafata utila si cota ce teren aferenta unei ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Despre suprafata utila si cota ce teren aferenta unei locuinte noi( OUG 200/2008)

Buna ziua.
As dori sa inteleg cum se poate face defalcarea din pretul total ( fara TVA bineinteles)-am un contract de vanzare-cumparare a unui ap.nou,cu finalizare in 2009-in care se scrie de suprafata construita,cote aferente partilor comune,terenului,boxa.
Legea spune ca pretul total pentru suprafata utila si cota de teren aferenta ap.nu trebuie sa depaseasca 380 000 RON...deci in acest caz,cine imi poate clarifica aceasta socoteala?cred ca dezvoltatorul va fi deranjat de aceasta cerere,si ma pot astepta la tot felul de smecherii pentru preturile individule (calculand am o suprafata de 58 metri patrati utili,cu finisaje medii,presupun ca as avea sanse sa ma incadrez in pretul specificat de lege.
Totusi, la cine ar trebui sa ma adresez pentru a intelege sigur daca pot cere acest TVA de 5 %?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cosmin Antohe , Contabil 09:50, 6 Martie 2009
Cred ca mai degraba un jurist va poate ajuta decat un cotnabil (ma refer la grupul in care ati facu postarea)

Va mai poate ajuta OUG 200/2008 in privinta TVA si un evaluator in ceea ce priveste socoteala
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
Cosmin Antohe, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota redusa tva pentru lucuinte si clauza penalitati intarziere finalizare constructie imobil Luisa A Luisa A Buna ziua, Am semnat, in ianuarie 2007, o promisiune de vanzare cumparare de bun viitor si as vrea sa inteleg daca: a) putem beneficia de reducerea de ... (vezi toată discuția)
Tva 5% la locuinte orbania orbania Pot beneficia de TVA 5 % in urmatoarele conditii: suprafata utila a constructiei 117m2 teren in [i]concesiune[/i] de 400 m2 pret fara TVA sub 380 000 ... (vezi toată discuția)
Supraf utila - boxa filip01 filip01 Legea noua 196/2018 spune ca chelt pe cota parte indiviza se aloca functie de % de supraf utila a fiecarui proprietar. In blocul meu, cu boxe la subsol, supraf ... (vezi toată discuția)