avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Data deces mostenitor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Data deces mostenitor

Buna ziua,

Imi puteti spune cum pot afla data decesului (sau orice dovada a decesului) unui mostenitor? In formularul Anexa 24 nu este mentionat. A murit undeva intre anii 1960-1970.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:26, 1 Iunie 2013
Daca cunoasteti data si locul nasterii, mergeti la primaria localitatii unde a fost inregistrata nasterea si poate aflati acolo de la registrul starii civile.
Daca va trebuie aceasta informatie pentru procedura succesorala, notarul public poate solicita de la primarie un extras pentru uz oficial de pe certificatul de nastere al persoanei, cu toate mentiunile cu privire la casatrie, divort, deces. Acest extras ramane insa in arhiva notarului public, care trebuie sa fie legal sesizat cu dezbaterea succesiunii pentru a putea solicita un astfel de document.
Daca aveti cunostinta despre locul decesului, apelati la primaria respectiva pentru a solicita cercetari in perioada 1960-1970, dupa care in calitate de mostenitor solicitati un certificat de deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, lipsa sentinta divort si certificat de deces gelone gelone vreau sa fac sucesiunea si imi trebuie pentru notariat certificatul de deces al mamei mele dar ea a divortat de tatal meu intre anii 1948-1950 si a murit in ... (vezi toată discuția)
Eliberare extras certificat bunic decedat razboi buna ziua, bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea ... MAYA2 MAYA2 Buna ziua, Bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea razboi mondial. In incercarea de a identifica locul decesului (acces la arhivele nationale ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla date despre tata? maria dinca maria dinca Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste... Exista vreo modalitate oficiala prin care pot ... (vezi toată discuția)