avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere capital social SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere capital social SRL

Mi-am facut un SRL. Am depus banii la o banca, am dus chitanta la ONRC si dupa ce am primit Certificatul de Inregistrare am restras banii pt ca mi-am zis de la banca ca nu pot sa am un cont de capital social acolo daca nu imi fac si un cont pe firma (ceea ce sunt sigur ca nu este adevarat).

Acum ce trebuie sa fac? Sa ma duc din nou la o banca si sa depun capitalul social? Daca da, atunci mai trebuie sa ma duc si la ONRC cu chitanta noua si sa mentionez acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:47, 1 Iunie 2013
Nu trebuie sa faceti nicio mentiune la registru comertului numai daca doriti sa modificati suma aportata la capitalul social. Cei de la banca v-au informat corect, trebuie sa aveti un cont de lucru al societatii, diferit de contul de capital.
sad a scris:

Nu trebuie sa faceti nicio mentiune la registru comertului numai daca doriti sa modificati suma aportata la capitalul social. Cei de la banca v-au informat corect, trebuie sa aveti un cont de lucru al societatii, diferit de contul de capital.

Asta inseamna ca mai trebuie sa depun odata 200 lei la o alta banca? Sau pot sa raman fara capital social depus?
Puteti sa ramaneti fara capital social depus...Deschideti un alt cont pe care derulati platile/incasarile societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social prin aport in numerar monika2010 monika2010 Buna ziua, Am si eu o intrebare, un srl,doreste o marire de capital de la 200 lei la 2000lei, prin aport in numerar,ce acte trebuie intocmite si cum se ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma arinna arinna Pentru o firma de curatenie imi trebuie ca si stoc initial aspiratoare, solutii de curatat geam, parchet,lavete, alte aparate de curatenie chiar daca eu fac ... (vezi toată discuția)
Marire de capital social viorica ama viorica ama Conform act aditional nr 1/21.12.2009 am participat la o soc.com. (SRL cu asociat unic) pentru marire de capital social cu aport in numerar, astfel ... (vezi toată discuția)