avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... contabilitate ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

contabilitate ong

Bună seara!

Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG.

- în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau financiară ?
(ex. Dacă primeşte sponsorizări şi face donaţii – se poate declara că are activitate ?)
- care sunt activităţile cu detinaţie specială ?
- dacă are proiecte din mai multe domenii diferite de activitate , ce opţiune se allege la cod CAEN în bilanţ? Se pot pune mai multe opţiuni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 10 Mai 2009
Care sunt principalele tipizate contabile de care are nevoie o Asociatie (ONG) pentru a tine contabilitatea, in cazul in care aceasta desfasoara atit activitati non-profit cit si activitati economice in scopul autofiinantari?
Vedeti Ordinul nr.3.512 din 27 noiembrie 2008 al ministrului economiei şi finanţelor privind documentele financiar-contabile , publicat in M.Of. nr. 870/23 dec. 2008
www.avocatnet.ro/content/art...
Am citit ce mi-ati recomandat dar sunt atit de multe tipizate acolo ca nu stiu sigur ce trebuie sa folosesc si ce nu.Asa ca rog un contabil sau un membru care are un ONG sa-mi spuna ce documente tipizate sunt obligatorii daca am o Asociatie pentru persoane cu handicap unde vindem si produse in scopul autofinantarii.
Va multumesc!
- registrul de casa
- registrul-jurnal
- registrul inventar
- stat de plata
- note de contabilitate
- dispozitie de plata / incasare
- fise de magazie
- balanta de verificare
etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant ong phill thomas phill thomas Bună seara! Vă rog să-mi daţi şi mie o informaţie corectă şi actuală referitoare la activitatea unei fundaţii . Fundaţia respectivă este ... (vezi toată discuția)
Asociatie - comercializare reviste religioase ptr autofinantare miraj miraj buna ziua o asociatie de tip religioasa comanda reviste la tiparit-o Tipografie oarecare- si apoi sa le distribuie prin vanzare(tarabe, chioscuri,etc). pot ... (vezi toată discuția)
Despre autofinantare si aria (geografica) de desfasurare a activitatii unui ong Morgiana Morgiana Buna ziua, Am cateva intrebari punctuale, delimitate una de alta. 1. In criza de fonduri, mai ales la inceput, cand sponsorii sunt reticenti si cer ... (vezi toată discuția)