avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie unica bebe 5 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie unica bebe 5 luni

tot citesc ca noul cod aplica custodie comuna, dar in cazul in care tatal nu l-a vrut pe copil (am discutii de pe mess si martori), l-a recunoscut la presiunea familiei lui si apoi il vizita 1 data pe saptamana, bebe sta cu mine, eu ma ocup exclusiv de tot adica el nu i-a cumparat niciodata macar un lapte, nu m-a ajutat cu nimic fizic, material sau emotional, joaca doar rol de "observator" si in plus ma ameninta cu bataia si moartea(am fugit din casa mea de frica sa nu vina sa faca scandal sau mai rau) si am acum in curs plangere la politie si urmeaza sa fac cerere pentru ordin de protectie...toate acestea nu ma pot ajuta pentru obtinerea custodiei unice? tatal consuma alcool si devine f violent fizic si verbal, nu lucreaza, nu are locuinta pe numele lui , are un anturaj dubios si dupa cum spuneam ma ameninta in continuu ca ma omoara pentru ca am pastrat copilul(exista inregistrari audio si scrise+martori). Altfel spus ce trebuie sa faca o mama sa isi protejeze copilul mai ales la doar 5 luni de un "tata" care se comporta egoist si iresponsabil in ciuda tuturor incercarilor mele de a-l "schimba" si a-l face sa inteleaga ca un astfel de comportament nu este in beneficiul copilului? Nu exista posibilitatea unei intelegeri intre parti cat timp ma tem pentru viata mea si nu doresc din motive obiective sa am contact cu el nici macar verbal pt a evita o stare continua de teroare. E in stare doar ca sa ma "pedepseasca" sa nu ma lase sa ies cu bebe din tara sau s ail inscriu la cresa etc. Deci ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:51, 30 Mai 2013
Ati procedat foarte bine ca ati sesizat politia si mai ales ca ati solicitat un ordin de protectie in baza Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.
Dupa obtinerea acestui ordin, solicitati instantei decaderea din drepturile parintesti si in baza art. 398 noul cod civil, solicitati ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! de aproximativ 6 luni, primesc mailuri, mesaje, sau ... ElizaMaria03 ElizaMaria03 Buna seara! De aproximativ 6 luni, primesc mailuri, mesaje, sau apeluri, aproape zilnic, de la un fost iubit. Desi l-am blocat de pe toate adresele cunoscute ... (vezi toată discuția)
Ma bate concubinul danutzalov3 danutzalov3 sunt in concubinaj de 2 ani si putin ... avem impreuna o fetita de 1 an ... dar de cand am ramas gravida a inceput sa ma bata..ma scuipa...ma injura...ma ... (vezi toată discuția)
Reclamatie ptr.injurii si calomnii popescuelena77 popescuelena77 De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum ... (vezi toată discuția)