avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile femeii insarcinate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile femeii insarcinate

Buna ziua.Lucrez de 2 ani intr-un magazin de haine,si am contractul pe perioada nedeterminata.In luna decembrie se va inchide punctul de lucru si angajatii in mod sigur vor fi concediati.Avand in vedere ca numai in Bucuresti m-ai sunt deschise inca 7 magazine de acest gen,nu se poate vorbi de faliment.In cazul in care raman insarcinata,angajatorul ma poate da afara?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 31 Mai 2013
Nu daca informati angajatorul anterior emiterii deciziei de concediere.
Astfel conf art 60 alin 1 lit c, d, e CM concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere; pe durata concediului de maternitate; pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani.
Art. 60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
.....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Asadar, concedierea dvs poate fi decisa de catre angajator chiar daca sunteti insarcinata in anumite situatii expres prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Sarcina vgeorge vgeorge Bună ziua. Lucrez la o societate comercială de vreo 2 ani. Am o întrebare: dacă rămân insărcinată și înștiițez patronul mă poate concedia? Dar ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida in urma desfiintarii postului ContSters342529 ContSters342529 Buna ziua, Banca la care lucrez a fost preluata de o alta banca. 1 Noua banca are dreptul sa imi desfiinteze postul(prin inchiderea punctului de lucru), in ... (vezi toată discuția)