avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare firma

Lucrez intr-o firma care urmeaza sa inceapa procesul de lichidare voluntara.
Pana la acest moment, a fost intocmita hotararea AGA pentru dizolvare si a fost depusa la Registrul Comertului. Va rog sa imi spuneti cand si cum inceteaza contractele individuale de munca. Mentionez ca firma are 2 angajati.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:59, 31 Mai 2013
Puteti sa le desfaceti contractele de munca din motive neimputabile lor cu orice data, ulterioara, cu preaviz de 20 zile.
Pai s-a cam terminat si cu contractele de munca, daca s-a depus deja la registru comertului hotararea AGA de dizolvare. Cel putin in conformitate cu art. 233 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, dizolvarea societatii are ca efect deschiderea procedurii lichidarii, din acest moment nemaifiind indicat sa se intreprinda noi operatiuni, administratorii societatii fiind raspunzatori pentru actiunile intreprinse. Parerea mea este ca inainte de depunerea hotararii AGA la registru, trebuia sa inceteze contractele de munca. Nu stiu in ce masura mentinerea acestor contracte sunt in beneficiul lichidarii...
Preavizul in acest caz nu este de 20 de zile , ci de 15 zile lucratoare, potrivit art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006

art.86 (6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta, de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.

Incetarea c.i.m. se va face in baza art.65 din Codul Muncii.
Lichidarea sau lichidarea judiciara nu este acelasi lucru...sunt prevazute de altfel si de legi diferite. Pe de alta parte, dizolvarea se poate face simultan cu lichidarea fara numire de lichidator in conditiile art. 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Dizolvare societate fara intrunirea cvorumului cerut de lege urgent!!! cover grup cover grup Buna ziua, Eu am urmatoarea problema: vreau sa dizolv un SRL conform art 235 din L 31/1990 (dizolvare si lichidare simultana, fara lichidator), insa ... (vezi toată discuția)