avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis bloc

Buna seara! Locuiesc la bloc si am o mare nelamurire.Cum se calculeaza suma care-mi revine de plata in cazul ridicarii unui acoperis? Mentionez ca sunt cate 3 apartamente pe palier,unul cu doua camere si doua cu cate 3 camere.Administratorul blocului sustine ca suma se imparte in mod egal,indiferent de suprafata fiecarui apartament,incluzand uscatorul si casa scarilor.Asa o fi?
Cel mai recent răspuns: anna14 , utilizator 09:11, 31 Mai 2013
Conform norme in vigoare reparatiile se repartizeaza functie de cota indiviza
Sunt asociatii de proprietari unde pentru repartizarea costurilor de reparatii se solicita acordul pentru repartizare egala intre apartamente-indiferent de cota indiviza
HG nr 1588/2007 Art. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Art. 45
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza de proprietate din proprietatea comuna a fiecarui proprietar, calculata in functie de suprafatele utile ale tuturor apartamentelor si ale spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta. Cota-parte indiviza de proprietate din proprietatea comuna a fiecarui proprietar este inscrisa in acordul de asociere.
Cheltuielile se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza, respectiv cu suprafata utila (fara balcoane si logii).
Administratorul nu poate repartiza altfel aceasta cheltuiala decat spune legea, decat daca are o hotarare a AG in acest sens.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie plata izolare termica nedumeritus nedumeritus Se doreste reabilitarea termica a unui bloc de apartamente. Exista apartamente situate catre interiorul blocului, care au vedere la fatade si apartamente in ... (vezi toată discuția)
hotărâria nr.1364/2001 Cristina588 Cristina588 În anexa nr.6 la normele metodologice de aplicare a Hotărâri nr.1364/2001 _ Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clădire la punctul C_ ... (vezi toată discuția)
ReparaŢii GHEORGHIAN GHEORGHIAN Reparaţiile de zugrăveli din exteriorul balcoanelor (faţada) unui imobil intră în sarcina unei Asociaţii de proprietari s au a fiecărui ... (vezi toată discuția)