buna ziua am fost dat in somaj de la o scm in februarie ac si as vrea sa stiu cand voi primi partile sociale ce mi se cuvin ,[societatea este in faliment]
Daca e vorba de cooperativa mestesugareasca, atunci conf art 26 Lg 1/2005
""(1) Calitatea de membru cooperator încetează în oricare dintre următoarele situaţii:
a) retragerea membrului cooperator din societatea cooperativă;
b) excluderea membrului cooperator din societatea cooperativă;
c) decesul membrului cooperator, persoană fizică, respectiv încetarea, în condiţiile legii, a activităţii membrului cooperator persoană juridică; d) încetarea, în condiţiile legii, a calităţii de persoană juridică a societăţii cooperative, în condiţiile prevăzute de prezenta lege şi de actul constitutiv al societăţii cooperative. (2) Prin actul constitutiv al societăţii cooperative se poate prevedea un termen în care membrii cooperatori nu se pot retrage din societatea cooperativă, termen care nu poate fi mai mare de 3 ani.""
Conf art 30 Lg 1/2005
""(1) La încetarea calităţii de membru cooperator, acesta sau, după caz, succesorii săi au dreptul la plata contravalorii părţilor sociale şi a dividendelor cuvenite conform situaţiei financiare anuale încheiate la sfârşitul exerciţiului financiar al anului în care a intervenit cazul de încetare.
(2) Actul constitutiv trebuie să prevadă termenul în care societatea cooperativă este obligată la plată, termen care nu poate fi mai mare de 2 ani de la data naşterii dreptului."
Contravaloarea partilor sociale+dividende se va primi in termenul prev in Actul Constitutiv al societatii mestesugaresti.