avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea cooperatiei mestesugaresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea cooperatiei mestesugaresti

1 . In situatia care se iesie la pensie, ce se intampla cu capitalul social (partile sociale)?
2. Se poate face excluderea din cooperativa fara ca membrul cooperator sa fi facut cerere de retragere ?
3 .Dupa pensionare pot sa mai raman in continuare membru cooperator iar daca da ce drepturi am?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:41, 15 Decembrie 2010
1. Art. 30. - (1) La încetarea calităţii de membru cooperator, acesta sau, după caz, succesorii săi au dreptul la plata contravalorii părţilor sociale şi a dividendelor cuvenite conform situaţiei financiare anuale încheiate la sfârşitul exerciţiului financiar al anului în care a intervenit cazul de încetare.
2. Art. 28. - (1) Membrii cooperatori pot fi excluşi din societatea cooperativă în unul dintre următoarele cazuri:
a) nu au vărsat diferenţa din valoarea părţilor sociale subscrise în termenul prevăzut de prezenta lege, după ce au fost puşi în întârziere prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
b) nu mai îndeplinesc condiţiile prevăzute de actul constitutiv sau de prezenta lege pentru a fi membri în societatea cooperativă;
c) devin membri cooperatori în societăţi cooperative concurente sau desfăşoară activităţi concurenţiale pe cont propriu ori în contul altei persoane.
(2) Hotărârea de excludere se ia de către adunarea generală şi se comunică în termen de 15 zile membrului cooperator, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
3. Daca actul constitutiv permite, puteti ramane membru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare cooperativa Caserutu Caserutu Am fost membru cooperator la cooperativa de consum din comuna.aceasta s-a reorganizat in baza legii nr.1/2005, si la aceasta data vechii membri cooperatori , ... (vezi toată discuția)
Parti sociale pentru angajat trimis in somaj viorellupsea viorellupsea buna ziua am fost dat in somaj de la o scm in februarie ac si as vrea sa stiu cand voi primi partile sociale ce mi se cuvin ,[societatea este in faliment] (vezi toată discuția)
Cooperativă de consum -membri decedați, părți sociale, consiliu administrativ, act constitutiv. szmjanos szmjanos Bună ziua, Am a problemă destul de complexă. Există o sociatate cooperativă de consum, mai mulți membri au decedat, iar cu un an în urmă a decedat ... (vezi toată discuția)