avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... infiintare cooperativa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

infiintare cooperativa

Am fost membru cooperator la cooperativa de consum din comuna.aceasta s-a reorganizat in baza legii nr.1/2005, si la aceasta data vechii membri cooperatori , de fapt cei fondatori, nu mai figureaza printre asociati. Problema e ca nici macar nu am fost intrebati sau informati despre acest lucru. Au aparut asociati la aceasta noua soc. cooperativa oameni care nici macar nu erau nascuti la data constituirii vechii coop.Intrebarea este: s-a procedat corect in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Ioana Aldea , Consilier juridic 07:48, 23 Decembrie 2011
Potrivit art. 28 din Legea nr. 1/2005 (1) Membrii cooperatori pot fi excluşi din societatea cooperativă în unul dintre următoarele cazuri:
a) nu au vărsat diferenţa din valoarea părţilor sociale subscrise în termenul
prevăzut de prezenta lege, după ce au fost puşi în întârziere prin scrisoare
recomandată cu confirmare de primire;
b) nu mai îndeplinesc condiţiile prevăzute de actul constitutiv sau de prezenta
lege pentru a fi membri în societatea cooperativă;
c) devin membri cooperatori în societăţi cooperative concurente sau
desfăşoară activităţi concurenţiale pe cont propriu ori în contul altei persoane.
(2) Hotărârea de excludere se ia de către adunarea generală şi se comunică în
termen de 15 zile membrului cooperator, prin scrisoare recomandată cu
confirmare de primire.
, ca atare, indiferent care a fost motivul excluderii (daca a existat vreunul) trebuia sa va fie comunicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea cooperatiei mestesugaresti c_prioteasa c_prioteasa 1 . In situatia care se iesie la pensie, ce se intampla cu capitalul social (partile sociale)? 2. Se poate face excluderea din cooperativa fara ca membrul ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat din firma niculaucarmen niculaucarmen Intr-o societate cu 3 asociati, cu parti sociale de 70%, 20% si 10%, se doreste excluderea asociatului cu capital de 10%. In ce contitii poate fi exclus ... (vezi toată discuția)
Mai pot infiinta un alt srl daca? glo glo am avut un srl si am vindut-o.vreau sa infiintez alta .mai pot? (vezi toată discuția)