avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand se poate pensiona?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand se poate pensiona?

Buna ziua.As daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.Matusa mea are 55 de ani si 9 luni si ar vrea sa stie cand se poate pensiona.Mentionez ca are lucrati 22 de ani si 11 luni din care 10 ani 6 luni si 17 zile in grupa a doua.Si daca se mai ia cumva in calcul are si 5 copii.
Multumesc anticipat pt raspunsuri!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:20, 31 Mai 2013
Cu acest stagiu de cotizare(25 de ani si 5 luni)doar limita de varsta la 60 de ani si 10 luni.
Copiii nu ajuta cu nimic.
Pentru pensie anticipata partiala,conditia de stagiu este de 30 de ani si 10 luni,fara stagiu asimilat.
Legea nu mai prevede reducerea varstei standard de pensionare pentru femeile care au nascut un anumit numar de copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata lalyana lalyana Sunt nascuta in data de 28.04.1959 si am lucrat 21 ani 1 luna si 11 zile din care 17ani 11 luni si 9 zile in grupa I de munca. Pot beneficia de pensia ... (vezi toată discuția)
Cu cat se reduce varsta standard de pensionare pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta? pandele1 pandele1 Sunt nascut in data 15.01.1957 cu un stagiu total de cotizare de 43 ani si 11 luni, din care 21 ani in grupa I in procent de 100% si 1 an conditii speciale in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei violeta167 violeta167 Sunt nascuta in decembrie 1957,am 10 ani de grupa a-IIa si in total 33 de ani si 9 luni de munca. Salariul actual este minim pe economie.La ce varsta ar trebui ... (vezi toată discuția)