buna ziua !
in anul 1996 am cumparat un teren.in anul 2008 am facut cadastru si intabulare. la inceputul anului 2013 am facut actualizare informatii tehnice, deoarece am facut doua constructii, dupa care am facut dezmembrarea terenului in doua, fiacare constructie cu partea ei de teren. intrebarea mea este: de ce trebuie sa fac intabularea la notar din moment ce ea este facuta in 2008, iar proprietarul este acelasi.
Pentru ca propunerea de dezmembrare facuta de cadastrist nu este suficienta. Din dezmembrare rezulta doua imobile cu doua numere cadastrale si doua carti funciare distincte. iar intabularile se fac in baza unui act notarial autentic sau hotarare judecatoreasca.
Deci sa revenim cu proprunerea de dezmembrare facuta de cadastrist cu actele de proprietate pe teren si autorizatiile de constrctie plus procesele verbale de receptie la terminarea lucrarilor plus certificat fiscal pe imobil veti face Actul de dezmembrare in forma autentica care va merge la intabulare alaturi de originalul propunerii de dezmembrare intocmita de cadastrist.