avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare/rectificare suprafata teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare/rectificare suprafata teren intravilan

as avea si eu nevoie de o parere, situatie se prezinta in felul urmator: In anul 1971 bunicul si bunica cumpara un teren intravilan, din respectivul act de vanzare cumparare reiese faptul ca terenul are o suprafata de 1187mp. bunica si bunicul decedeaza, in urma succesiunii respectivul teren imi revine mie si surori mele. Pe titlul de proprietae al bunicului emis in 1991 de Prefectura suprafata terenului este de 2037mp, fapt care se regaseste la fata locului...din masuratorile efectuate de topometrist reiese o suprafata de 2066mp. am depus o cerere de rectificare de suprafata + intabularea respectivei suprafete...partea proasta e ca topometristul ne-a cam facut varza...e deja a 4 oara cand primim RESPINS.
Azi o doamana de la cartea funciara ne-a explicat ca nu putem obtine rectificarea suprafetei de la 1187(cat e trecut acum in cartea funciara) la 2037 cat are bunicul pe titlu de proprietatae decat printr-o hot. judecatoreasca. Noi cunoastem respectivul teren inprejmuit asa de aproape 30 de ani, asa l-am lucrat si asa am platit impozit pe el la primarie..pe o suprafata de 2037mp, vecinii au facut deja o declaratie la notar precum ca ei cunosc terenul asa si ca nu au nimic impotriva, declaratii care au fost atasate la dosar.
va rog sa imi explice cineva cu cunostiinte in domeniu ce e de facut mai departe....care este documentatia corecta care trebuie utilizata de topometrist, fiindca ce a facut " actualul" nostru topometrist a fost o incurcatura si jumatate...( a pomenit acolo de cap, dupa de intabulare in favoarea bunicului etc)...
ce trebuie facut... la cartea funciara sunt 1187mp iar pe titlul de proprietate 2037mp, in urma masuratorilor actuale 2066...
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 04:52, 6 Martie 2009
Singura solutie este formularea unei actiuni in constare a uzucapiunii pentru intreaga suprafata de teren, putindu-se invoca jonctiunea posesiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren mannicole mannicole vreau sa intabulez un teren si topometristii, patru au fost pana acum, masoara, apoi spun ca vecinii nu sunt intabulati pe limitele pe care sunt, ca e ... (vezi toată discuția)
187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de proprietate alberta33 alberta33 Buna ziua, Din cadastrul unui teren reiese ca am cumparat un teren cu 187 mp mai mult decat in titlul de proprietate, dar automat actele au fost facute pentru ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare sau modificare carte funciara magdalena111 magdalena111 Ce actiune ar merge deschisa in cazul unui teren cu suprafata mai mare in realitate decat in acte? Mentionez ca terenul e intabulat, diferenta de suprafata e ... (vezi toată discuția)