avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... E plecata de 5 ani din tara, nu se intoarce, cum pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

E plecata de 5 ani din tara, nu se intoarce, cum pot divorta?

Ma simt prins intr-un sistem fara posibilitate de eliberare :angry:. Ea e plecata de 5 ani din tara cu copilul, nu vrea sa vina, cum pot divorta...:(
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
PaulRomulus, utilizator
Puteti formula o cerere de divort chiar daca este plecata din tara. Trebuie sa-i aflati adresa din strainatate si sa o citati acolo. In cazul in care nu ii cunoasteti adresa din strainatate, atunci indicati vechiul domiciliu din tara si faceti demersurile necesare la evidenta persoanei pentru a afla orice informatii despre sotia dvs.
a fost citata, nu a venit...dosarul s-a perimat...
Nu trebuie sa vina , dupa ce instanta constata ca procedura de citare a fost indeplinita, se va judeca in lipsa.
Cum s-a perimat ? S-a suspendat ? Cred ca nici dvs nu v-ati prezentat la un termen.
In cazul in care domiciliul din strainatate nu este cunoscut, paratul va fi citata la usa instantei de judecata si intr-un ziar de circulatie nationala, la fiecare termen de judecata.

daca cea veche s-a perimat formulati o noua cerere de divort si o veti cita prin afizare si mica publicitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de sotie plecata din tara tase01 tase01 buna ziua , as dori un sfat privind modalitatea de divort in cazul in care sotia este plecata din tara ,(sintem casatoriti de 10 ani ,nu ne-am intilnit de ... (vezi toată discuția)
Divort mdinga2003 mdinga2003 Azi am fost sa dau divort de sotia mea ea fiind plecata din tara de 7 ani si nu ami am legatura cu ea de 2 ani mia dat acordul verbal sa divortez si am auzit ... (vezi toată discuția)
Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)