avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... E plecata de 5 ani din tara, nu se intoarce, cum pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

E plecata de 5 ani din tara, nu se intoarce, cum pot divorta?

Ma simt prins intr-un sistem fara posibilitate de eliberare :angry:. Ea e plecata de 5 ani din tara cu copilul, nu vrea sa vina, cum pot divorta...:(
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
PaulRomulus, utilizator
Puteti formula o cerere de divort chiar daca este plecata din tara. Trebuie sa-i aflati adresa din strainatate si sa o citati acolo. In cazul in care nu ii cunoasteti adresa din strainatate, atunci indicati vechiul domiciliu din tara si faceti demersurile necesare la evidenta persoanei pentru a afla orice informatii despre sotia dvs.
a fost citata, nu a venit...dosarul s-a perimat...
Nu trebuie sa vina , dupa ce instanta constata ca procedura de citare a fost indeplinita, se va judeca in lipsa.
Cum s-a perimat ? S-a suspendat ? Cred ca nici dvs nu v-ati prezentat la un termen.
In cazul in care domiciliul din strainatate nu este cunoscut, paratul va fi citata la usa instantei de judecata si intr-un ziar de circulatie nationala, la fiecare termen de judecata.

daca cea veche s-a perimat formulati o noua cerere de divort si o veti cita prin afizare si mica publicitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de sotie plecata din tara tase01 tase01 buna ziua , as dori un sfat privind modalitatea de divort in cazul in care sotia este plecata din tara ,(sintem casatoriti de 10 ani ,nu ne-am intilnit de ... (vezi toată discuția)
Divort mdinga2003 mdinga2003 Azi am fost sa dau divort de sotia mea ea fiind plecata din tara de 7 ani si nu ami am legatura cu ea de 2 ani mia dat acordul verbal sa divortez si am auzit ... (vezi toată discuția)
Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)