avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata retroactiva impozit programator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata retroactiva impozit programator

Buna ziua,

Din cate am inteles, un angajat, in functia de programator, daca aduce diploma de absolvire legalizata pentru a beneficia de scutire la plata impozitului pe salariu, poate solicita rambursarea impozitului pe salariu calculat din anii trecuti. Am terminat masterul cu specializarea Cibernetica in 2012 iar firma indeplineste toate conditiile necesare pentru scutirea de impozit.
Cu toate ca de-abia acum am diploma de master, firma nu vrea sa plateasca acest impozit.
Ce pot face in directia aceasta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: privat1 , utilizator 21:17, 21 Octombrie 2013
O problema similara o am si eu, in sensul ca mi s-a spus ca nu pot beneficia de scutirea de impozit (desi toate conditiile sunt indeplinite) pentru ca la angajare am negociat un salariu NET, iar pentru a mi se da banii pe impozit trebuie redus brutul astfel incat sa se ramana la acelasi net negociat. Pe contract insa, nu scrie nicaieri acest net negociat ci doar brutul. Probabil asta este si problema la tine. Incearca sa vorbesti cu angajatorul tau si vezi ce-ti motiveaza.
Buna ziua,

O problema similara o am si eu. Angajatorul sustine ca nu pot beneficia de reducerea de impozit pentru ca am negociat salariul NET(in contract este mentionat salariul NET negociat dar si salariul brut aferent acelui NET). Mentionez ca toate criteriile legale (pentru angajator si pentru angajat) referitoare la scutirea de impozit sunt respectate.

In aceste conditii, angajatorul este obligat sa vireze valoarea 17%(din salariul Brut) catre angajat?
Daca salariul brut nu se modifica, cei 17% (impozit dat statului pana acum) vor ramane in contul angajatorului sau vor intra in contul angajatului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate da firma in judecata pentru aplicarea gresita a scutirii de impozit pe salariu ? jon_jery jon_jery Lucrez la o firma (foarte mare) de aproximativ un an. La angajare, am negociat un salariu net, iar firma mi-a facut o oferta cu un salariu brut astfel incat ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit adi0l adi0l Buna ziua, Lucrez in IT (diploma de inginer Poli - Calculatoare) si as avea ceva intrebari legate de scutirea de impozit. Ideea este ca in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salarii programatori Diego Diego Referitor la ordinul 748/2004 privind scutirea de impozit pe salarii a programatorilor: Eu am absolvit facultatea de Automatica,Electronica si ... (vezi toată discuția)