avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta la mare in timpul procesului de vizitare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta la mare in timpul procesului de vizitare copil

Buna ziua, daca doresc sa plec la mare o saptamana cu copilul meu dar fara sa stie mama lui la care el se afla ,cu care sunt in proces pentru stabilirea programului de vizitare,reusesc sa iau copilul foarte rar din cauza neintelegerii ei.Intrebarea mea este cand il iau la plimbare ,sa nu il mai aduc dupa 2 -3 ore acasa la ea,si sa plec direct la mare sau la munte.Ce se poate intampla?Mentionez ca inca nu avem o decizie judecatoreasca pentru stabilirea programului de vizitare.
Inteleg ca va judecati pentru program de vizitare, copilul ii e incredintat mamei sau exercitati autoritatea parinteasca in comun cu mama ?
Cati ani are copilul ?
La ce stadiu sunteti cu procesul si ce program ati cerut?

Incercati s-o convingeti.. si de faptul ca instanta va incuviinta pe perioada de vara sa beneficiati de mai mult de o saptamana cu copilul dvs.
procesul nu sa terminat si nu exista decizie judecatoreasca in acest sens inca, abia in septembrie sper sa fie ultima infatisare. program cu copilul am doar cand vrea ea cate 2 ore jumatate, copilul are doar 2 ani jumate, dar nu cred ca ar fi vreo problema asta pt ca deja vorbeste si stie sa spuna ce vrea. ultimele 2 dati cand am luat copilul nu s-a mai bucurat la fel ca alta data, a fost mai retinut, chiar si in a spune "tati" procesul a inceput in noiembrie 2012. ea ii baga tot felul de prostii copilului in cap, sa spuna ca nu mai vrea sa merga cu tati, si sa nu mai fie afectuos cu mine si nici cu bunica lui ( mama mea) . fiind vara m-am gandit ca din moment ce nu am o decizie judecatoreasca pot lua copilul si sa merg cu el la mare.
Puteti cere o saptamana cu copilul dvs pe calea ordonantei presedintiale, macar incercati.
si cat dureaza o ordonanta prezidentiala?tinand cont ca se intra in vacanta.nu mai bine il iau eu si il tin pana de sarbatori.daca va chema politia,nu cred ca are ce sa imi faca deoarece inca nu exista o sentinta judecatoreasca.
Reaua dvs credinta se vede! De la o saptamana la mare ati ajuns ca furati copilul mamei pana de Sarbatori. Cu sau fara hotarare judecatoreasca nu aveti dreptul de a impiedica celalat parinte, mai ales mama, sa stea cu copilul ei. Dvs nu cautati un sfat, o vorba de incurajare, dvs cautati sfaturi cum sa savarsiti o infractiune!

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna seara as avea o intrebare,cum sunt in divort cu sotia si avem o fetita de 4 ani,si procesul merge inainte pentru ca ea nu e de acord cu programul de ... (vezi toată discuția)
Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil anamaria2813 anamaria2813 as dori sa aflu cat mai explicit ceea ce prevede acest articol deoarece am o custodie comuna data de pe data de 26 iunie 2014 care inca e discutabila avand ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare a minorului de catre tata inainte de procesul de divort danutzu00120 danutzu00120 De curand sotul (in acte) femeii cu care convietuesc a cerut in insanta printr-un proces rapid sa i se acorde un program de vizitare a copilului de 6 ani ... (vezi toată discuția)