Sunt casatorit din 2011 si am impreuna cu sotia un apartament prin programul ”Prima casa”, proprietari 50% fiecare, ea codebitor. Am stabilit sa depunem actele pentru divort, de comun acord, la notar.
Ne-am inteles sa raman eu cu creditul si apartamentul, iar ea cu o serie de bunuri mobile achizitionate in aceasta perioada.
Referitor la preluarea creditului, am descoperit ca legea a fost modificata prin 2011 prin Ordinul Nr. 2024 din 23.05.2011, si as putea prelua creditul:
Articolul 5.11
(1) Finanţatorul îşi exprimă acordul în numele şi în contul statului pentru preluarea finanţării garantate şi a dreptului de proprietate asupra locuinţei/locuinţei viitoare în cadrul programului de către:
[....]
c) unul dintre soţi, ca efect al partajului, în condiţiile legii.
Am urmatoarele intrebari:
- actiunea de partaj poate incepe odata cu depunerea actelor pentru divort, sau trebuie asteptat pana la emiterea certificatului de divort?
- ce taxe se platesc pentru partaj? Citisem pe net ceva de 3% din valoarea bunurilor partajabile.
- alte sfaturi utile de care sa tin cont in aceasta perioada?
1. doar dupa
2. da acesta este taxa, ( intra tot, inclusiv casa ipotecata) dar se pot gasi si solutii legale prin care sa se poata sa platiti mai putin, solutii pe care vi le poate da un avocat, consultand cazul dvs in speta
Partaj apartament
mihaillito
Am achizitionat in urma cu 3 ani prin programul prima casa un apartament impreuna cu sotia mea. Amandoi suntem proprietari, eu sunt debitor la credit iar ea ... (vezi toată discuția)