Buna ziua,
sunt un fost jandarm, am fost condamnat la 8 luni cu suspendare pentru conducere sub influienta bauturilor alcoolice motiv care a dus la demisia mea din Jandarmerie doarece fapta, desi a fost comisa in timpul liber, a fost savarsita cu intentie si nu am putut fi mentinut in sistem . Daca era din culpa se putea dispune ramanerea mea in sistem. Problema pe care o am este ca de 6 luni de cand a ramas definitiva sentinta am incercat la diferite firme specializate de paza sa ma incadrez ca agent si peste tot intampin probleme din cauza cazierului care este patat dupa cum v-am spus. Intrebarea mea este, daca puteti sa-mi respundeti, exista vre-o portita prin care eu pot fi angajat ? Legea din Romania, nu-mi permite mie sa ma angajez in sistemul de paza, avand o condamnare cu suspendare pentru o fapta penala savarsita cu intentie la regimul circulatia pe drumurile publice, fapta savarsita in timpul liber, insa in SRI, STS si MApN, pot fi mentinute in activitate cadre militare care au suferit condamnari cu suspendare a pedepsei pentru fapte penale savarsite cu intentie. Suport consecintele faptei mele si mi-o asum si regret, insa in ce tara traim daca eu dupa ce ca de 4 ani nu am permis, am ramas si fara serviciu si nici nu ma pot angaja in alta parte? Mentionez ca am fost doar oprit in trafic si nu am provocat vre-un accident sau vre-o vatamare ceva.
Va multumesc!
Din pacate, legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor este impotriva dvs. Art. 39 din Legea nr.333/2003 prevede :
Persoana care urmeaza sa indeplineasca atributii de paza sau protectie trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa fie cetatean roman sau cetatean al unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spatiului Economic European si sa aiba varsta de cel putin 18 ani;
b) sa fie apt medical pentru exercitarea functiei; c) sa nu aiba antecedente penale pentru infractiuni savarsite cu intentie;
d) sa fie atestat profesional, potrivit prevederilor prezentei legi.
Va puteti angaja in alta parte, poate pe o alta functie. Eu am avut colegi care au fost condamnati cu executare si care au fost angajati. Fostul angajator nu a tinut cont de acea condamnare.
Consider ca profesonalismul / competenta de a duce la buna indeplinire a atributiilor prevazute pentru acel post a acelei persoane trebuie sa primeze.
Va asigur ca in privinta competentei nu se pune problema, am 43 ani si am lucrat in domeniul de paza din 1993 ca om de ordine la un club, 10 ani la gardienii publici, 2 ani garda personala a unui om de afaceri si 6 ani ca jandarm. Sunt instructor de arte martiale si practic si acum, conditia mea fizica fiind una de exceptie insa e corct ca eu sa nu ma pot angaja legal nici la o firma de paza, pentru o fapta pe care, sa fim seriosi, cred ca majoritatea barbatilor posesori de permis a comis-o? Eu vreau sa ma angajez si sa muncesc legal insa sistemul legal romanesc vrea sa ne transforme in infractori.
Va inteleg tristetea, sistemul juridic din Romania are multe lacune.
Consider ca si la o firma de paza va puteti angaja dar pe un alt post nu pe cel de agent de paza
Angajare
FLORIN123456
Buna ziua!Am fost in concediu de cresterea copilului timp de 2 ani pe parcursul concediului am avut o fapta la care mi s-a dat 2 ani cu suspendare pe11 ... (vezi toată discuția)