avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca la firma mea?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca la firma mea?

As vrea sa stiu daca eu sunt asociat unic in societate si o sa si lucrez ca sofer TIR, sunt obligat sa am contract de munca? Ma intereseaza deoarece nu vreau sa am de lucru cu cei de la ITM.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 20:31, 31 Mai 2013
Nu sunteti obligat sa aveti c.i.m. la propria dvs firma. Legea prevede posibilitatea de a cumula calitatea de salariat cu cea de asociat unic.
Nu exista o disp. a legii care sa va oblige sa deveniti salariat al srl ului al carei asociat unic sunteti.Legea doar permite cumulul calitatii de asociat unic,( administrator) si salariat al societatii al carei asociat unic sunteti.
Daca vreti sa lucrati ca sofer de tir , puteti incheia un cim, devenind salariatul srl-ului cu asociat unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma angajat ipm75 ipm75 Buna ziua, Mi-am deschis de cateva zile un SRL, cu activitate comert intr-un anumit domeniu. Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca ma pot angaja cu salariu ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca administrator sarmac sarmac Buna ziua La un SRL administratorul unic trebuie sa aiba CIM obligatoriu sau nu? (vezi toată discuția)
Calitate administrator-asociat unic-salariat pentru srl si contributii datorate mihaela.damian mihaela.damian Buna ziua, Un Asociat Unic de SRL, care este si Administrator, poate deveni si salariat ? (vezi toată discuția)