avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Administrator firma angajat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Administrator firma angajat

Buna ziua,
Mi-am deschis de cateva zile un SRL, cu activitate comert intr-un anumit domeniu. Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca ma pot angaja cu salariu minim pe economie, eu avand si calitatea de asociat unic, in functia de administrator?
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
ipm75, utilizator
Cel mai recent răspuns: ipm75 , utilizator 23:19, 22 Ianuarie 2018
In legislatia actuala , exista numai prevederea referitoare la un asociat unic sa poata cumula si calitatea de salariat la societatea al carei asociat unic este ...

Art. 196^1 din legea nr/31/1990:
....
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.
....

In speta, calitatea de salariat o poate avea cu c.i.m. si administratorul societatii comerciale, chiar daca va semna c.i.m. in dubla calitate.

Cornel Vasile a scris:

In legislatia actuala , exista numai prevederea referitoare la un asociat unic sa poata cumula si calitatea de salariat la societatea al carei asociat unic este ...

Art. 196^1 din legea nr/31/1990:
....
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.
....

In speta, calitatea de salariat o poate avea cu c.i.m. si administratorul societatii comerciale, chiar daca va semna c.i.m. in dubla calitate.

Va multumesc pentru raspuns, dl Vasile!
Deci, in consecinta, eu imi pot face CIM, de cand doresc eu, nu ma conditioneaza o anumita perioada, spre exemplu 30 de zile de la infiintare?
Am citit in Hotararea de la Tribunal ca functia de administrator imi incepe de fapt si de drept de pe data de 10.01.2018, data la care am depus actele pentru inregistrare. De la aceasta data pot face CIM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate administrator-asociat unic-salariat pentru srl si contributii datorate mihaela.damian mihaela.damian Buna ziua, Un Asociat Unic de SRL, care este si Administrator, poate deveni si salariat ? (vezi toată discuția)
Administratorul asociat unic al firmei poate avea contract de munca? VladFlorin07 VladFlorin07 Buna dimineata, ma scuzați dacă deschid o alta discuție care poate a avut loc deja.. mi-am deschis un SRL pt o cafenea. Eu sunt asociatul unic, ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca administrator sarmac sarmac Buna ziua La un SRL administratorul unic trebuie sa aiba CIM obligatoriu sau nu? (vezi toată discuția)