avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administratorul asociat unic al firmei poate avea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administratorul asociat unic al firmei poate avea contract de munca?

Buna dimineata, ma scuzați dacă deschid o alta discuție care poate a avut loc deja.. mi-am deschis un SRL pt o cafenea. Eu sunt asociatul unic, administrator. Întrebarea mea este următoarea: pana îmi găsesc fete la lucru pot sa fiu angajat la firma mea lucrător comercial? Sau eu ca și administrator pot sa lucrez in cafenea (gen ospătar și barman)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:14, 30 Martie 2018
In legislatia actuala , exista numai prevederea referitoare la un asociat unic sa poata cumula si calitatea de salariat la societatea al carei asociat unic este ...

Art. 196^1 din legea nr/31/1990:
....
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.
....

In speta, calitatea de salariat o poate avea cu c.i.m. si administratorul societatii comerciale, chiar daca va semna c.i.m. in dubla calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate administrator-asociat unic-salariat pentru srl si contributii datorate mihaela.damian mihaela.damian Buna ziua, Un Asociat Unic de SRL, care este si Administrator, poate deveni si salariat ? (vezi toată discuția)
Administrator firma angajat ipm75 ipm75 Buna ziua, Mi-am deschis de cateva zile un SRL, cu activitate comert intr-un anumit domeniu. Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca ma pot angaja cu salariu ... (vezi toată discuția)
Obligat sa fac contract de munca sau nu? polisadrian polisadrian Buna ziua , Sunt asociat unic si administrator a unei srl cod 5630. fara angajati. platesc pensii lunar. Pot lucra ca barman in cadrul societati fara CIM. Nu ... (vezi toată discuția)