avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligat sa fac contract de munca sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligat sa fac contract de munca sau nu?

Buna ziua , Sunt asociat unic si administrator a unei srl cod 5630. fara angajati. platesc pensii lunar. Pot lucra ca barman in cadrul societati fara CIM. Nu sunt angajat nicaieri.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 2 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In legislatia actuala , exista numai prevederea referitoare la un asociat unic sa poata cumula si calitatea de salariat la societatea al carei asociat unic este ...

Art. 196^1 din legea nr/31/1990:
....
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.
....

Prin urmare, asociatul unic nu este obligat sa aiba si calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.

Administratorul isi va putea exercita atributiile in baza actului constitutiv al societatii sau al contractului de mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul asociat unic al firmei poate avea contract de munca? VladFlorin07 VladFlorin07 Buna dimineata, ma scuzați dacă deschid o alta discuție care poate a avut loc deja.. mi-am deschis un SRL pt o cafenea. Eu sunt asociatul unic, ... (vezi toată discuția)
Administrator firma angajat ipm75 ipm75 Buna ziua, Mi-am deschis de cateva zile un SRL, cu activitate comert intr-un anumit domeniu. Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca ma pot angaja cu salariu ... (vezi toată discuția)
Calitate administrator-asociat unic-salariat pentru srl si contributii datorate mihaela.damian mihaela.damian Buna ziua, Un Asociat Unic de SRL, care este si Administrator, poate deveni si salariat ? (vezi toată discuția)