avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Viciu de procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Viciu de procedura

buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate
ma aflam in masina personala,garata pe trotuar cu toate cele 4 roti.dupa un timp a venit un agent de politie si mi-a solicitat efectuarea testului alcooltest.am refuzat mentionand ca sunt in stationare si am fost condus la spital,mai mult cu forta.dupa recoltarea probelor,am mers la politie pt declaratii.aici nu am fost instiintat si nici nu s-a consemnat in pv ca am dreptul de a fii asistat de aparator.acest lucru,constituie viciu de procedura?poate fii in favoarea mea considerat de procuror sau instanta?
mentionez ca am fost la parchet pt prezentarea materialului,unde avocatul meu a mentionat acest lucru,cat si faptul ca agentul nu a verificat motorul,daca este cald sau rece,ceea ce conducea la faptul ca masina a functionat sau nu.in plus,la acel moment ma aflam in masina cu un prieten care a dat si el declaratie in acest sens.
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mariuscarabus , utilizator 18:00, 1 Iunie 2013
Art. 202

Rolul activ al organului de urmărire penală

Organul de urmărire penală este obligat să strângă probele necesare pentru aflarea adevărului şi pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele, în vederea justei soluţionări a acesteia. Organul de urmărire adună probele atât în favoarea, cât şi în defavoarea învinuitului sau inculpatului.

Îndatoririle prevăzute în alineatul precedent se îndeplinesc chiar dacă învinuitul sau inculpatul recunoaşte fapta.

Organul de urmărire penală este obligat să explice învinuitului sau inculpatului, precum şi celorlalte părţi drepturile lor procesuale.

Organul de urmărire penală este de asemenea obligat să strângă date cu privire la împrejurările care au determinat, înlesnit sau favorizat săvârşirea infracţiunii, precum şi orice alte date de natură să servească la soluţionarea cauzei.

Capitolul VII

PLÂNGEREA ÎMPOTRIVA MÃSURILOR ªI ACTELOR DE URMÃRIRE PENALÃ

Art. 275

Dreptul de a face plângere

Orice persoană poate face plângere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, dacă prin acestea s-a adus o vătămare intereselor sale legitime.

Plângerea se adresează procurorului care supraveghează activitatea organului de cercetare penală şi se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penală.

Introducerea plângerii nu suspendă aducerea la îndeplinire a măsurii sau a actului care formează obiectul plângerii.

Art. 276

Obligaţia de înaintare a plângerii

Când plângerea a fost depusă la organul de cercetare penală, acesta este obligat ca în termen de 48 de ore de la primirea ei să o înainteze procurorului împreună cu explicaţiile sale, atunci când acestea sunt necesare.


Art. 277

Termenul de rezolvare

Procurorul este obligat să rezolve plângerea în termen de cel mult 20 de zile de la primire şi să comunice de îndată persoanei care a făcut plângerea modul în care a fost rezolvată.

multumesc frumos.totusi la momentul primei declaratii eram in urmarire sau cercetare?sau nu are importanta.
va multumesc frumos
Prima declaratie ati dat-o in calitate de faptuitor.
Nu se considera ca trebuia sa fiti instiintat.



Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
Admin, administrator
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la aparare marian costea marian costea buna ziua.am, primit amenda administrativa de la procuror.partea vatamata a facur plangere.la judecata,judecatorul ma intreaba:``aveti alte credreri?``eu ii ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de procedura anchetei / cercetarii / urmariii penale dia22 dia22 Buna ziua Care este cursul unei anchete care incepe cu o reclamatie facuta la politie pentru distrugerea unui parbriz de masina al mamei mele, de catre ... (vezi toată discuția)
Arestare zdb zdb sunt obligat sa dau declaratii daca imi cere politia sau pot cere dreptul la un avocat? stie cineva unde gasesc drepturile pe care un politist trebuie sa le ... (vezi toată discuția)