avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Somatie despagubire D.R.D.P.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Somatie despagubire D.R.D.P.

Buna ziua,

Am primit acum 2 zile in posta o instiintare ca figurez in evidentele D.R.D.P. Timisoara cu o datorie de 28 Euro reprezentand despagubirea stabilita pentru nedetinerea unei roviniete valabile. Procesul verbal la care se face referire este datat 20.06.2011si presupusa contraventie ar fi avut loc in data de 30.12.2010.
Problema este ca existenta acestui PV nu mi-a fost adusa la cunostinta in nici un fel pana acum. Mai mult, la plata impozitului anual nu mi s-a comunicat ca as avea amenzi neplatite din trecut, deci amenda aferenta acestui PV cu siguranta este prescrisa.

Mentiuni:
1. In decembrie 2010 detineam rivinieta valabila (perioada iunie 2010 - iunie 2011)
2. In decembrie 2010 mi-am schimbat numerele auto de pe HD pe TM (termenul pentru instintare CNADNR fiind de 30 zile - in cazul de fata termenul nu era depasit).
3. In august 2011 am primit in posta 2 PV pentru aceeasi "contraventie"; ambele le-am contestat si am obtinut castig de cauza(am fost achitat si de plata amenzii si de plata despagubirii catre cnadnr).


Cum ma sfatuiti sa procedez ?
Pot contesta un PV care nu mi s-a adus oficial la cunostinta? (am primit o copie a prezentului PV prin e-mail de la un reprezentant D.R.D.P. pe care l-am contactat telefonicin legatura cu instintarea).


Va multumesc

Cel mai recent răspuns: LiviuNicula , utilizator 22:38, 31 Mai 2013
Executarea sanctiunii se prescrie daca procesul-verbal nu a fost comunicat in termen de 1 luna de la data intocmirii. Puteti face contestatie la executare, daca s-a pornit efectiv executarea.
De asemenea , puteti contesta p-v, in conditiile in care vi s-a comunicat odata cu "instiintarea"
de acord, P-V nu a fost comunicat in termen si sanctiunea s-a prescris (amenda pe care as fi platit-o la "finante"), dar se pare ca a ramas despagubirea catre compania de drumuri.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rovinieta, termene de prescriptie ciocnovic ciocnovic buna,la toata lumea...am primit un plic acasa in data de 23 02 2012,prin care sunt instiintat ca in data de 17 08 2011 am circulat pe un drum european fara a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta - termene de prescriptie axellcom axellcom Buna ziua. As dori si eu sa stiu un aspect privind aceste rovignete care se platesc pentru drumurile noastre. Perioada de 6 luni in care trebuie adus la ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda? asdanniel asdanniel Buna ziua In data de 06.03.2015 am primit o instiintare de la politie pentru comunicarea datelor pentru depasirea vitezei ce s-a intamplat pe data de ... (vezi toată discuția)